Истинско кисело мляко – вижте дали купувате такова (ВИДЕО с тестовете)

Истинско кисело мляко – вижте дали купувате такова (ВИДЕО с тестовете)
5 (100%) 2 votes

С кисело мляко се захранват децата и някога гарантираха здраве, но това беше времето, когато нямаше консерванти и нишeсте в продукцията

Българското кисело мляко някога беше еталон за качество и нещо като вълшебна съставка, която гарантираше здраве и младост.

След това индустрията се разви, купиха са патенти и млекопреработвателни предприятия и дойде ерата на „фалшивата” продукция.

Някога не само българчетата се захранваха с кисело мляко, но днес педиатрите са особено предпазливи. Причината за това уж е бумът на алергиите сред поколението, родено през новото хилядолетие. Никой обаче не казва с точност колко от него се дължи на съставките в храната, която поема човечеството.

Едно поне се знае от редовата българска домакиня – в магазините прелива от кисело мляко, което има малко общо с това, което ни даваха като деца. За да помогнем и на себе си, и на членовете на семейството си, предприемчива нашенка и вездесъщият интернет разпространиха видеа с начин, по който може да го тестваме, разказват от razkritia.com

Тестове с кисело мляко показват какво се предлага по магазините

Кисело мляко за калций, за диета, за здраве, но само ако е „истинско“!

Нищо сложно няма – отделете няколко левчета и половин час свободно време (ако имате такова като работеща майка!). Резултатите ще ви изненадат, но здравето на семейството ви поне до известна степен ще е опазено.

Въпросната домакиня е рискувала част от бюджета си, за да си купи няколко кофички кисело мляко известни марки. Отделила е от всяка по една лъжица и е наблюдавала след половин, в коя от тях се е образувала суроватка. За да е сигурна в достоверността на „теста”, е използвала за сравнение домашно приготвено кисело мляко. Неговата суроватка е жълтозелена, но купешките отделят (някои и не отделят) бистра водица.

Ако искате да разберете, дали във вашето кисело мляко има нишесте, няколко капки йод ще ви подскажат. Ако то добие синьо-лилав цвят, дали сте си парите не за натурална продукция, а за нишесте в кофичката.


Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар