Избор на детска градина – 5 критерия, които не трябва да пренебрегвате

Избор на детска градина – 5 критерия, които не трябва да пренебрегвате
5 (100%) 1 vote

При избора на детска градина трябва да имате в предвид много неща, но в никакъв случай не пренебрегвайте тези 5 критерия и им обърнете специално внимание

Към избора на детска градина трябва да се подходи много отговорно. Не правете грешката да запишете детето си в просто някоя детска градина, постарайте се това да е правилната детска градина.
Ще Ви запознаем с 5 критерия, които в никакъв случай не трябва да пренебрегвате, когато избирате детската градина на детето си. Напротив, трябва да им обърнете специално внимание.
1.) Отворени врати: Възползвайте се от възможността да видите къде детето ви ще прекарва всеки делничен ден. Ако персоналът на избраната от вас детска градина не иска да ви допусне до помещенията на заведението, за да го разгледате и опознаете, то имайте наум едно, защото явно има някаква причина за това, предупреждават от dete.bg.

детска градина

Избор на детска градина – 5 критерия, които не трябва да пренебрегвате

2.) Опознайте програмата и дейностите: В различните детски градини се развиват успоредно различни дейности и занимания. Набавете си информация какво се предлага, например спортни, езикови или художествено-естетически занимания; какви са постиженията на децата във въпросната детска градина и задължително каква квалификация и опит имат учителите.
3.) Ходят ли децата с желание на детска градина: Разпитайте свои познатите дали децата им ходят със желание на детска градина и в какво настроение се прибират. Това е може би най-добрият индикатор за това дали детската градина е добра. Не трябва да се превръща в мъчение ходенето на детска градина за детето!
4.) Възпитателката: Задължително трябва да се срещнете с главната възпитателка на групата и да проведете разговор с нея. Това ще е човекът, който ще поеме възпитанието и грижите на детето ви. Също така обърнете внимание на това как тя общува с децата.
5.) Условия: Състоянието на играчките детската площадка в двора и материалната база като цяло също са от съществено значение. Например ако уредите в двора са повредени или стари, то те стават опасни.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар