Витилиго превърна тийнейджърка в най-уникалния модел (СНИМКИ/ВИДЕО)

Витилиго превърна тийнейджърка в най-уникалния модел (СНИМКИ/ВИДЕО)
5 (100%) 2 votes

Витилиго е хронично кожно заболяване, което често се отразява на самочувствието на хората, но при едно момиче болестта помогна на мечтата й

Витилиго е хронично незаразно кожно заболяване. Поради различни причини собствената имунна система на засегнатите от това заболяване атакува пигментните клетки в кожата. В резултат на това се появява светли петна по кожата на тези, които имат витилиго.

витилиго

Витилиго превърна Шантел в най-уникалния модел

Често това кожно заболяване се отразява на самочувствието на хората, особено на момичетата, тъй като петната се разпространяват по цялото тяло, включително лицето. Така кожата на тези, които имат витилиго, заприличва на карта.

В случая на тийнейджърката Шантел Браун-Йонг обаче кожното заболяване не е попречило на самочувствието й, напротив – дори е помогнало за сбъдването на мечтата й.

витилиго

Шантел има витилиго от съвсем малка

Младата Шантел мечтаела да стане модел. Въпреки витилигото, което тя има от съвсем малка, момичето се харесва и се смята за красива. Шантел е висока, слаба и има моделски мерки.vitiligo3
Шантел е само на 3-4 години, когато светлите петна по кожата й започват да се появяват. Не след дълго е установено, че момичето има витилиго. Шантел мечтае да стане модел и не се спира пред нищо, за да постигне мечтата си. Тя преследва своята цел, независимо от кожното заболяване, което има.
Днес 19-годишната Шантел Браун-Йонг е преуспял модел, който участва в ревютата на световно известни марки и снима фотосесии за най-актуалните модни списания. Тийнейджърката е единственият модел в света с витилиго, но именно това я прави уникална.
Шантел е вдъхновение за много момичета и доказателство за това, че красотата има много измерения.
Друга известна личност, която е имала витилиго, е Майкъл Джексън.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар