5 реплики, които да не казвате никога на детето си

5 реплики, които да не казвате никога на детето си
5 (100%) 1 vote

Никога не използвайте тези 5 реплики пред детето си, защото рискувате да му нанесете травма, която да има последствия за в бъдеще.

Прочетете тези 5 реплики и никога не ги казвайте на детето си! Един отговорен и грижовен родител не би ги използвал, защото ще осъзнае, че те биха могли да травмират детето и това да има последствия за бъдещето му развитие.

Вземи, но само се успокой! – Може би една от често използваните реплики, за да накарате детето да спре да плаче и пищи. Но осъзнавате ли, че по този начин давате лош пример на детето си и то ще се научи, че с рев и плач може да постига целите си. Опитайте с нежни думи и други реплики да му обясните и да го успокоите.

реплики

5 реплики, които да не казвате никога на детето си

Само да си го направил още веднъж, е видиш тогава! – Не заплашвайте детето си, а се опитвайте да му обясните защо дадено нещо е грешно или нередно. Така то ще започне да се замисля за последствията и ще осъзнае само, че не трябва да прави това, което иначе бихте му забранили с тази заплашваща реплика.
Престани веднага! – Ако говорите така рязко с детето, ще го травмирате, посочват от dete.bg. Важен е подходът към малчуганите, а като избухвате ще постигнете точно обратния ефект – детето може да започне да протестира, може да се затвори в себе си и дори да започне да имитира поведението ви.
Добрите деца не правят така! – С тази и подобни реплики вие сами карате детето да си мисли, че е лошо. Опитайте се вместо това да му покажете, че има и друг начин на поведение или решение в дадена ситуация, без да му натяквате, че постъпва лошо.
Това са глупости, не се ядосвай! – Не омаловажавайте емоциите или проблемите на детето си. За вас е глупаво да се плаче за счупена кукла или количка, но това е светът, който заобикаля детето ви и това са неговите проблеми. Децата не мислят за доходи, работа и други подобни. Ето защо незначителните за вас неща в никакъв случай не са глупости за малките.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар