3 реплики, които ежедневно трябва да казвате на детето си

3 реплики, които ежедневно трябва да казвате на детето си
4.5 (90%) 4 votes

Вижте тези 3 реплики – днес казахте ли поне една от тях на детето си. А знаете ли, че ежедневно трябва да ги повтаряте на малчуганите?!

Всяка от тези реплики трябва да бъде изричана ежедневно от един родител. Във възпитанието на детето си трябва освен дисциплина и ред да заложите и много емоции. За един родител възпитанието на детето е най-трудната и отговорна задача, но за детето това е естествения ход на ежедневието му. Така че не забравяйте ежедневно да казвате на детето си поне една от тези 3 изключително важни реплики:

3 реплики

3 реплики, които ежедневно трябва да казвате на детето си

Обичам те! – ще започнем с най-важната от всички реплики. Казвайте на детето си колко много го обичате. Без да осъзнавате така го възпитавате на обич, привързаност и нежност. Също така чувайки, че е обичано детето ще се научи също да изразява чувствата си. А какво по-прекрасно нещо за един родител от това да чуе репликата „Обичам те!“ от рожбата си. Всички знаем, че когато човек е обичан е щастлив. Разбира се, че обичате детето си, защо да не го направите щастливо като му го казвате при всяка възможност?!
Браво! – задължително трябва да поощрявате и хвалите детето си при успех. С реплики като „Браво!“, „Чудесно!“ и други вие ще накарате мъничето си да се почувства успяло. Това, което за вас е нещо дребно за него може да е огромно постижение. Похвалете го и го амбицирайте към покоряването на нови висини.
„Нека да…“ – използвайте реплики с „нека да…“, когато искате да насочите детето си към определена цел. Особено препоръчително е да избегнете забраняващите думи като „Не, недей!“, „Не прави това!“, „Спри!“. По-добре го насочете по следния начин „Нека да променим играта“ или „Нека да правим нещо друго.“ Така не само стимулирате детето, но и избягвате огромната доза негативизъм, който е заложен в „Забранявам!“ и „Недей!“.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар