На 24 май вход свободен в културните институти в София

На 24 май вход свободен в културните институти в София
5 (100%) 2 votes

На 24 май можете да посетите редица културни институти в София, без да заплащате такса за вход. Ето къде можете да се забавлявате безплатно заедно с децата

24 май е един от най-светлите празници, който ние българите отбелязваме. На този ден ние честваме празника на славянската писменост, на българската просвета и култура.
Свикнали сме на 24 май да виждаме усмихнати деца, облечен в нови роклички и бели ризки, носещи с букети цветя в ръце. Музика и песни, детски смях и традиционното „Върви, народе възродени!“, училищни празници и шествия – така изглежда 24 май за децата ни.
Тази година самият ден на празника на славянската писменост и култура обаче е в ден събота и нашите малчугани могат да отпразнуват този светъл празник с родителите си.

24 май

На 24 май вход свободен в културните институти в София

Специално за 24 май е обявен вход свободен в софийските общински културни институти, предават от dete.bg.
В столицата Музея под базиликата „Света София”, Градската художествена галерия и Зоологическата градина и парк – музей „Врана” ще работят цял ден с безплатен вход в Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.
Това е една чудесна възможност да заведете децата на музей или в зоопарка.
Целта на инициативата е повече граждани да могат да посетят културните центрове в София в празничния ден. А именно най-малките трябва да са сред посетителите, за да могат да усетят у духа на самия празник, който е свързан с култура.
Ако все пак нямате възможност да прекарате един невероятен ден с децата и цялото семейство точно на 24 май, вход свободен в общинските културни институти в София ще има отново на 1 юни – Деня на детето.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар