Таблицата за умножение – страхотен трик, който не сме знаели (ФОТО)

Таблицата за умножение – страхотен трик, който не сме знаели (ФОТО)
4.57 (91.43%) 7 votes

Таблицата за умножение – ето един много лесен трик, който нашите учители са пропуснали да ни покажат, но можете да използвате при децата си

Таблицата за умножение е затруднила много от нас в детството ни, а днес децата ни трябва да минат по същия път и да се преборят с наизустяването на таблицата за умножение от 1 до 10.
Въпреки че днес смятането става предимно с помощта на калкулатори, компютри, мобилни телефони и още много други модерни устройства, всяко едно дете трябва да знае таблицата за умножение. А вие спомняте ли си как сте успели да я запаметите – дали е било просто научаване наизуст, фотогенична памет или сте следвали някакъв път на логиката?

таблицата за умножение

Таблицата за умножение с 9 може да бъде научена много лесно с този трик

Екипът на mamita-bg.com се натъкна в интернет пространството на един много лесен и забавен трик, с помощта на който можете изключително лесно да запомните таблицата за умножение. За съжаление това, което ще ви покажем, може да се използва само за таблицата за умножение с 9, а с другите числа алгоритъмът се нарушава и се получават разминавания. И все пак вижте колко лесно можете да научите или да помогнете на малчуганите да научат таблицата за умножение с 9.
Ако знаехме само че е толкова лесно?! Но нашите учители от преди много години са пропуснали да ни споменат за този лесен трик. Навярно и днешните учители няма да препоръчат на децата да разчитат на подобни номера, но в случая с таблицата за умножение с 9 всичко е както трябва да изглежда – абсолютно вярно!
А вие как сте учили таблицата за умножение? Споделете с нас вашите трикове!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар