Възпитание на детето не с любов, а с много любов

Възпитание на детето не с любов, а с много любов
5 (100%) 2 votes

Възпитание на детето с много, много любов – една истинска история, която се превръща в истински хит в мрежата – ПРОЧЕТЕТЕ Я САМО ТУК!

Добро възпитание на детето си ли даваме? Питали ли сте се това? Никой родител не може да е на 100 % сигурен. Но в едно може да сте абсолютно сигурни: ако във възпитанието на детето си влагате любов, наистина много любов, то не може да сбъркате. Именно това става ясно от една история по действителен случай, която обикаля социалната мрежа Фейсбук и се превръща в истински хит.
Една майка е разказала на стената си какво се е случило в детската градина на сина й Алекс и как тя е постъпила, а поста се радва на безброй споделяния и харесвания, което е чудесно, защото явно много родители са съгласни, че възпитание на детето с много любов е правилният начин. Ето я и самата история:
В детската градина имало едно много агресивно дете, от което много майки се оплаквали, че ежедневно децата им са хапани, скубани, щипани и удряни. Случило се така, че немирникът ударил и Алекс по главата.

възпитание не детето

Възпитание на детето не с любов, а с много любов

На следващата сутрин в детската градина една майка, чието дете е било нахапано от калпазанина, отишла при него и започнала да го заплашва да не прави повече така и да не смее да приближи сина й. Ядосаната майка гледала побойника назидателно отгоре. Но явно този метод на възпитание на детето – да се размахва пръст на висок тон, не е дал резултата, тъй като само минути след като майката си тръгна, немирникът започнал да блъска момченцето й.
Майката на Алекс също отишла при палавника, клекнала до него, за да са равни, гушнала го и му казала:
– Искам да ти кажа една тайна: ти си по-голям от моя Алекс и аз така като гледам другите деца тук си мисля, че ти най-добре ще можеш да се грижиш за него и да го пазиш. Имам ти доверие и като дойда следобед ще ми кажеш дали някой е закачал моето дете. Разчитам на теб и знам, че ще си добър приятел на Алекс.
-Аз съм лош, мама ми казва, че съм лош. – отговорил побойникът.
– Лош ли? Че аз ако беше лош щях ли да искам да си приятел на моя син и да се грижиш за него. Кажи щях ли?
Изведнъж малкият немирник се променил – сякаш поомекнал и се почувствал значим. Майката, която разказва историята е на мнение, че това се е случило, защото тя го гушнала, целунала го, показала му какво е възпитание на детето с любов.
Когато излязла от детската градина, тя гледала през прозореца няколко минути. Побойникът ходел след Алекс, говорил му, давал му играчки и все го викал.
И изводът е, че при възпитанието на детето, когато не става с Любов, става… с много Любов…

Клюки.вс препоръчва и:

1 коментар to “Възпитание на детето не с любов, а с много любов”

  1. Galina Veneva

    май 23. 2014

    Майката е постъпила педагогически правилно,но според мен така е трябвало да постъпи учителката(все пак има уж нужното образование за това ) мноооого преди да се стигне майките да се занимават с въпросният палавник.

Добавете коментар