Момче пребори два пъти левкемия, но издъхна заради мръсотия в болницата

Момче пребори два пъти левкемия, но издъхна заради мръсотия в болницата
5 (100%) 1 vote

Момче успя да победи коварната левкемия цели два пъти, но мръсотия в болницата предизвика ужасна инфекция у детето, която му коства живота

Деветгодишно момче успя да пребори коварната левкемия не един, а два пъти. Джейми Картрайт се бори с рака на кръвта от 2006 година, предават от информационна агенция Блиц. Детето премина през тежко лечение, претърпя операция за трансплантация на костен мозък от брат си и след дългогодишна тежка борба с левкемията лекарите най-накрая дадоха надежда на родителите на Джейми, че сина им е напълно излекуван.
След радостната новина медиците обаче съобщили на семейството, че за известно време след операцията Джейми трябва да остане в детската болница в Бирмингам, Великобритания. Този болничен престой се оказва фатален за 9-годишното момче.
Тежката болест левкемия може вече и да е в миналото, но момчето е уязвимо за други болести.

левкемия

Момче пребори 2 пъти левкемия, но издъхна заради мръсотия в болницата

По времето, когато Джейми Картрайт е в детската болница под наблюдение, в отделението се извършвали ремонтни дейности. Майката на Джейми разказва как всеки път, когато ходела при сина си, тя виждала ужасната мръсотия по коридорите, праха и всички неразбории свързани с ремонта в детското отделение. Разтревожена тя на няколко пъти насочила вниманието на болничното ръководство към този проблем, но те я успокоявали, че всичко е под контрол и наред.
За съжаление това не се оказва вярно, тъй като уязвимият Джейми получава тежка белодробна инфекция в следствие ремонтните дейности в близост до него. Организмът на момчето не е достатъчно силен след операцията и борбата с левкемията и не може да се пребори с белодробната инфекция, която се оказва фатална за него и той издъхва, информират от „Мирър“.

Семейството, което имаше повод за радост след победата над левкемията, сега е неутешимо след загубата на момчето.
След като случая на Джеймистава известен на широката публика от медиите, болничното заведение получи остри критики за това, че не може да се грижи правилно и да опази пациенти си.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар