Въшки нападнаха училища и детски градини в София

Въшки нападнаха училища и детски градини в София
5 (100%) 1 vote

Въшки са плъзнали по децата в училищата и детските градини в София. В 12 детски заведения са регистрирани високи цифри на деца с паразити, но ще има ли пик?

Множество сигнали за деца с въшки в училищата и детските градини в София са постъпили в Столична регионална здравна инспекция, предават от Блиц, позовавайки се на Радио София.

Началникът на столичния отдел „Противоепидемичен контрол“, д-р Мариана Иванова, заяви, че не може да става дума за пик на този проблем, но в действителност има завишени данни на регистрираните случаи на деца с паразити в сравнение със същия период от предходните години.

Въшки са плъзнали из 12 детски учебни заведение в София, но според д-р Иванова това не е много като се има в предвид, че това са едва 12 от общо 500 столични училища и детски градини.

въшки

Въшки нападнаха училища и детски градини в София

Родители са притеснени за децата си, но д-р Иванова успокоява, че това просто е етап на по-висока жизнена активност на въшките, която се проявява през приблизително 5-7 години.
Децата пък не трябва да се срамуват при наличието на въшки в косата, тъй като тези паразити не са фактор за ниска хигиена. Въшките не се отмиват, така че колкото и да се къпете, те няма да изчезнат. Единственият начин е третирането със специални препарати.
Разпространението на въшки в детските градини и училища става много бързо, тъй като паразитите се прехвърлят при по-близък контакт. Така че имайте в предвид, когато дете в семейството има въшки е препоръчително косите на всички членове на семейството да се проверят и обработят.
Ако не се доверявате на специализираните препарати в аптеките, може да опитате традиционните методи с газ, мас или оцет.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар