Подсичане – 5 билки за решение на проблема

Подсичане – 5 билки за решение на проблема
5 (100%) 2 votes

При ужасното подсичане тези 5 билки могат да помогнат. Ето как с помощта на естествени продукти да решите проблема с подсичането.

Подсичане – един ужасен проблем при по-чувствителните кожи. Това е проблем, който се среща не само при нежната бебешка кожа, но и при тази на възрастните. При най-малките подсичането може да се появи много скоро след раждането, ето защо майките използват защитни кремове, които се поставят между бебешката кожа и пелената. Подсичането може да се срещне и при зрели хора, които не са наясно, че ужасното и болезнено кожно напукване е именно подсичане.
Ако не желаете да прибягвате до медикаментозно или козметично лечение, ние препоръчване употребата на тези 5 билки, които могат да облекчат симптомите и да помогнат на кожата ви отново да заздравее:

подсичане

Подсичане – 5 билки за решение на проблема

* Бухалковиден плавун: засегнатите части се напудрят един-два пъти на ден със спорите на това лечебно растение, което може да се прилага и при подмокряне.
* Вълча ябълка: прилага се под формата на бани и/или компреси в зависимост от степента на подсичане.
* Черен оман: тази билка се използва за компреси, промивки, лапи. 10г. ситно счукани корени от черен оман се заливат с чаша вряща вода и се вари в продължение на 10 минути. След това сместа може да се използва.
* Коприва: това растение често се свързва само с неприятната болка и сърбеж при ужилване, но то има много лечебни свойства. Ето че локално приложена копривата помага и при подсичане.
* Рицин: рициновото масло прави чудеса при много кожни проблеми. При подсичане се препоръчват намазвания с рициново масло 2 пъти на ден.
Ако решите да прилагате тези лечебни растения върху кожата на бебето си, все пак е препоръчително да се консултирате преди това с детския лекар или дерматолог, тъй като бебешката кожа е особено нежна и чувствителна.

Още съвети при подсичане можете да намерите ТУК!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар