Първата усмивка на вашето дете – кога можете да я видите

Първата усмивка на вашето дете – кога можете да я видите
5 (100%) 2 votes

Първата усмивка на личицето на вашето дете е един безценен и неповторим момент. Но кога вашата рожба ще се усмихне за първи път?

Да види усмивка на лицето на своята рожба е един незабравим момент за всеки родител. Тази първа усмивка изглежда толкова невероятно, сякаш е нещо магическо. Радостта, която един родител изпитва при зърването на първата бебешка усмивка, е като космически взрив, който се случва в сърцето му.
Но кога и при какви обстоятелства да очаквате да видите първата усмивка на личицето на вашата рожба?

усмивка

Първата усмивка на вашето дете – кога ще я видите зависи до голяма степен от самите вас

По принцип е нормално вашето бебе да покаже първата си усмивка към края на първия или началото на втория месец. Но освен огромна радост за мама и тате, усмивката представлява възможност за установяване на емоционален и социален контакт между мъничето и възрастните, както и представлява изключително важен показател за развитието на бебето в психическо отношение. Тук идва ролята и на самите родители – при недостатъчно емоционално и словесно общуване с бебето, усмивката не се появява в посочената по-горе възраст. Децата, които са лишени от майчината ласка и майчиния говор още в зората на своя живот, не са щастливи, а това се отразява на психическото им състояние и развитие. При подобни случаи появата на усмивката може да бъде отложена във времето.
Въпреки че бебето не разбира смисъла на майчиния говор и думите, то определено възприема емоционалната връзка, която се изгражда по този начин. При непосредствения допир с майката новороденото чувства спокойствие и сигурност. Това са миговете на щастие за мъниците и именно тогава можете да очаквате и появата на първата усмивка. Което ще рече още, че появата на усмивката за първи път на лицето на вашето бебе до голяма степен зависи от самите вас и от това как се отнасяте с рожбата си и каква емоционална връзка изграждате с него.

Клюки.вс препоръчва и:

1 коментар to “Първата усмивка на вашето дете – кога можете да я видите”

  1. Кутии за храна

    Ное. 04. 2014

    Първите неща, особено при първото дете са незабравими – първата усмивка, прохождането, казване на „мама“.

Добавете коментар