Облеклото на работа в спортен петък

Много фирми практикуват свободното спортно обличане в петък.

Целта е от една страна да се даде малко свобода на служителите в обличането и от друга – да се повиши удовлетвореността на работещите във фирмата. Има ли правила в обличането в тези дни и дали тази свобода не е нож с две остриета?

Има няколко въпроса, на които трябва да си отговорите преди да се впуснете в подобен ден. Ето кои са те.

Дрехата, която смятате да облечете, бихте ли я носили вкъщи?

mamita-bg-comВ стремежа си да сте наистина спортно облечени и да се възползвате от шанса си да се чувствате наистина най-накрая удобно на работното място, е напълно възможно да прекалите със спортното. Ако дрехите, които искате да облечете могат да минат за домашни – толкова удобни и непретенциозни са, то определено трябва да промените избора си.

Трябва ли все още да изглеждате професионално?

Разбира се, това е направо риторичен въпрос. Запитайте се дали облечени по начина, който сте избрали, сте готови за изненадваща среща с изпълнителния директор на фирмата? Бихте ли поискали повишение на заплатата, облечени така и чувствайки се все още комфортно? Ако отговорите са положителни, значи сте уцелили правилния подбор дрехи.

Чувствате ли се настроени за работа?

Каквото и да си говорим, дрехите създават настроение, включително и тези за работа. Ако обикновеното ви работно облекло ви кара да сте нахъсани за работа, чувствате се енергични и работоспособни, то и спортния петък изисква да си подберете дрехи, които ще ви носят подобно настроение. Винаги я има нотката закачливост, но работата си е работа и този ден ще ви бъде платен също като останалите четири, не забравяйте.

Подходящо

Дънките са подходящи за този ден, както и спортните, изчистени сака, които ще ви стоят спортно-елегантно. Можете да носите панталони, изрязани до глезените, обикновени и изчистени тениски, поли, балеринки, сандали.

Неподходящо

Шантавите капси, скъсаните и протрити елементи по дънките са изключително неподходящи. Късите панталонки или поли – също. Джапанките дори няма да ги коментираме, както и анцузите и тениските с цветни картинки.

В онлайн магазин Елмайра ще може да откриете чудесни дрехи и аксесоари, с които не само да сте сред лидерите, но и да направите изключително и незабравимо впечатление! Това е денят, в който може да изпъкнете! Възползвайте се!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *