Витални гъби: Основни ползи и действие

Виталните гъби са вид лечебни гъби, които се използват от народната медицина още от преди хиляди години.

В миналото народните китайски лекари са лекували с тях белия и черния дроб. Те са използвали гъби, накиснати в гореща вода, за премахване на токсините и увеличаване на жизнената енергия. За първи път в Япония през 1970 година е изолиран медицински екстракт от тези гъби. От тогава до днес неговото ефикасно въздействие върху човешкия организъм е доказано многократно.

В днешно време здравословните ползи от виталните гъби са многобройни. Те се използват както за лечение на много болести, включително и рак, така и за профилактика на организма.

Действието на виталните гъби е много силно имуностимулиращо. Те поддържат правилен междуклетъчен баланс на организма, като усилват на клетъчно ниво имунната система.

Виталните гъби могат да се приемат за период от 10 години, като най- подходящата доза за лечение е 1 000 милиграма дневно в продължение на 28 дни минимум. Екстрактът от тях трябва да се приема половин час преди хранене. Установено е, че приема на тези медицински гъби не води до нежелани странични реакции.

В много от случаите на оздравяване при някои хора се развива раздразнителност, запек и сухота в устата. Но тези симптоми са вследствие единствено от възстановителния процес и в никакъв случай не са странични реакции.

Многобройни клинични проучвания доказват, че хранителни добавки, в чието съдържание има медицински гъби, могат да се приемат за неопределен период от време.

vitalni-gabi-021Виталните гъби оказват върху организма антибактериално, противопаразитно, антитуморно, антивирусно, хепатито- защитно, противо- диабетно и най-доброто имуно стимулиращо действия. Те подобряват здравословното състояние на човек като възстановяват водния и електролитния баланс в организма и активират детоксикационните процеси.

Приемът на виталните гъби не се препоръчва при следните обстоятелства: при тежък кръвоизлив; при тежки алергични реакции; след операция за трансплантация на орган; както и преди или след хирургична интервенция.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *