Полезни съвети за безоблачна семейна ваканция

Няма нищо по-хубаво от дълга ваканция с любимите хора. В много случаи обаче, мечтаната семейна почивка далеч не преминава толкова гладко, колкото сте планирали, а понякога дори се превръща вистински кошмар.

Най-честата причина за това е липсата на добра подготовка. Вижте как да си осигурите незабравимо и безоблачно пътешествие.

Един за всички и всички за един

Тайната не щастливите и безпроблемни семейни пътувания се крие в единодушното взимане на решения. Разбира се, няма как винаги всички да сте на едно мнение, но затова са измислени компромисите.

Преди да тръгнете на почивка с близките си е добре заедно да помислите за дестинация, дати и програма, които да са по вкуса и джоба на всички. В противен случай рискувате почивката Ви да бъде помрачена от периодично мрънкане, цупене и разногласия. Мечтаете си за уикенд в планината, децата настояват за море, а останалите Ви спътници държат на екскурзия в чужбина? Най-доброто решение е да комбинирате част от предложенията (на море, но зад граница) или ако често пътувате заедно – просто да се редувате.

Заедно, но поотделно

lucky-bansko2Някак сте успели да постигнете съгласие за мястото, което да посетите, но сте изправени пред нова ябълка на раздора – с какви занимания да запълните времето си? Противно на популярното схващане, семейната ваканция не означава, че в следващите няколко дни трябва да сте плътно залепени за близките си.

Идеята на подобни почивки е да релаксирате и да се забавлявате с любимите си хора, а не да се превърнете в техни сиамски близнаци. Няма нищо лошо в това всеки от спътниците Ви да се забавлява по различно време и начин, стига да отделяте достатъчно време за общи развлечения. „Насила хубост не става”, затова ако искате безоблачна семейна почивка, най-добре не настоявайте да сте постоянно заедно.

Занимания за най-малките

Ако сте гледали класиката „С деца на море” най-вероятно си спомняте колко динамични и комични могат да бъдат подобни ваканции. Повечето малчугани са доста активни, напористи и любопитни, което може да превърне храненето в ресторант в истинско предизвикателство. Освен това те се отегчават много бързо, затова е важно предварително да помислите за разнообразни забавления, които да им предложите.

Апартхотел „Лъки Банско” разполага с редица услуги и съоръжения, предназначени специално за най-малките си гости. Петзвездното планинско бижу разполага с просторна детска площадка (на открито), детски кът с пъстри играчки и приспособления, стая с компютърни игри, специализирани столчета, проходилки, козметика и аксесоари, които ще гарантират доброто настроение на малките Ви палавници.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *