Как лесно да си осигурим добър сън по поръчка

Безсънието е проблем, от който се оплакват както млади така и хора в по-напреднала възраст.

То може да е причинено от стрес (ежедневен или някакво събитие, което е оставило траен отпечатък у нас), заболяване (което да ни причинява дискомфорт и болка), шум, неудобно легло или некачествен и по-евтин матрак и др.

Сънят е необходимост и липсата му може да причини сериозни нарушения в обмяната на вещества в организма. Спейки, тялото на човек възвръща силите си, а мозъкът обработва получената информация. Трябва да се има предвид, че нито малкото, нито прекаления сън са полезни. Оптимално за един зрял човек е да спи по осем часа на ден, за да бъде работоспособен и свеж.

Но пълноценната почивка не зависи само от часовете прекарани в спане.

добри матраци

Пълноценната почивка зависи от добрия матрак

Влияние върху нас оказват също позата, в която спим и матракът. Например спането по корем е най-предпочитаната сред хората и в същото време много вредна, тъй като по този начин се натоварва врата, а гръдният кош се притиска. Ако спим по корем и сутрин се събуждаме със схванат врат и болки, не е чудно откъде идват.

Друго изключително важно нещо е спането на удобен матрак. Ако матракът ни е прекалено твърд или пък потъваме в него като в лодка, значи е време да посетим някоя борса за матраци.

Там, освен че ще можем да открием продукти на водещи на пазара марки матраци ТЕД, матраци НАНИ, матраци Блян и матраци Парадайс, а също така ще можем да се консултираме със специалист в тази област, за да ни насочи къмподходящия за нас матрак.

Качеството е гарантирано, а цените на матраци ТЕД варират.

За да спим добре, а на сутринта да се чувстваме бодри и отпочинали, освен удобен матрак, трябва да спим и на ниска възглавница. Не трябва да спим завити през глава, за да може до нас да достига възможно най – много кислород.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *