В трудни моменти: Как да си търся работа

Светът, в който живеем е много динамичен и до голяма степен непредсказуем.

Случва се да загубим работата си. Но не бива да се отчайваме. Това няма да е първата и последната работа, която започваме. Въпросът е да вярваме в себе си. Сега трябва да се нагласиш така, че проблемите не трябва да те спират. Търся си работа, но къде да я намеря.

Работа в София винаги може да се намери. Все пак тук е икономическия център на страната. Икономиката е много по-развита, отколкото в останалите градове на страната.

Едно е да търсиш работа в София, която е няколко милиона по населения, съвсем друго е да си търсиш работа в град като Ямбол. Не казвам, че не можеш да си търсиш работа там. Шансът ти обаче е много по-голям в големите областни градове.

rabota (1)Работа трябва да си търся там, където има повече хора и където икономическите връзки са добре изградени. Търсенето на работа може да отнеме време, но добре е да отнеме повече време, за да може да решим това ли е работата за нас сега, отколкото след известен период от време да решим, че работата, която сме започнали сега не допада. Тогава започва започваш от нулата и си казваш, че трябва да си търсиш работа.

Търся си работа, но къде да я намеря?

Ако си студент в някои от областните градове в България може да си намираш. Много обяви за работа се работодателите публикуват обяви, че си търсят служители. Хубаво ще е разбира в тези обяви за работа да има и помесено уточнението, че тя е подходяща и за студенти.

Работа в София подходяща за студенти може да се намери сравнително по – лесно, отколкото в останалите градове. Обяви за работа в Пловдив може да се търсят в местния вестник, също така и в популярните сайтове за работа.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *