Идеи за обзавеждане на малката баня

Ако имате много малка баня и сте решили да я преустроите в по-модерна, но не знаете точно как да подходите, ще ви дадем няколко идеи за обзавеждане на баня.

Когато едно подобно пространство е ограничено, всеки един сантиметър е изключително голямо значение. Въпреки това, няма никаква пречка да превърнете малкото помещение в модерна, уютна и удобна баня.

обзавеждане за баня - 02Един от начините е като използвате съвременните структури за вграждане. В този случай е много подходяща структура за конзолна тоалетна чиния, при която за вграждане на казанчето може да използвате гипсокартон, който е влагоустойчив. Самият гипсокартон след това може да се боядисва с латекс или да се залепи фаянс върху него.

Една супер интересна идея е да използвате ъглите на банята.

Така, че не се колебайте, ако имате тази възможност. Изберете подходящ ъгъл и монтирайте в него ъглова мивка за баня. За целта днес на пазара се предлагат мивки за малки помещения, чиито размери са наполовина на стандартните. Освен това заемат малко място и са изключително удобни и функционални.

За да постигнете визуален ефект и помещението да изглежда по-голямо, изберете плочки с голям размер. За целта заложете на фаянсови плочки за пода и стените с матирана или гланцирана повърхност. Най-добре е стените и тавана да са в светли тонове, затова може плочките да са в пастелни цветове. Също така осветлението трябва да е по-силно, за да изглежда банята по-чиста и просторна.

Обърнете специално внимание на вратата.

Тя трябва да е обърната, за да се отваря навън и да освободи повече пространство в помещението.

За завършен вид на вашата баня акцентирайте върху декоративни елементи. Сложете огледало, с което също ще създадете илюзията за повече пространство. Изберете вградени шкафове, които да поставите под мивката.

Ако ви предстои цялостна промяна на банята, доверете се на специалист, който да ви помогне да реализирате идеите си.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *