Пазарджик

Частен родилен дом „Здраве” – гр. Пазарджик

Частен родилен дом „Здраве” – гр. Пазарджик е официално открит на 07.04.2005г. В началото болницата започва да работи с две отделения – Хирургично и Акушеро-гинекологично.
Болницата се помещава в сградата на бившата градска поликлиника, на четвъртия етаж. Изцяло обновена е и е в съответствие с европейските стандарти. Оборудвана е с достатъчно апаратура и инструментариум за осъществяване на медицинска дейност на съвременно ниво.

МБАЛ „Здраве” има сключени договори за консултативни и лечебни услуги с МБАЛ „Пазарджик” и УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив.

Материална база

Родилен дом „Здраве” разполага с приемен кабинет, собствена гардеробна, предродилна зала, родилна зала, самостоятелна операционна за секцио, обособена е отделна гинекологична операционна. Има шест VIP стаи плюс една стая за интензивни грижи за майката и детето. Стаите са с едно и две легла и собствен санитарен възел – баня и тоалетна. Всяка от стаите е оборудвана с телевизор, телефон и интернет.

Родилното отделение предлага:

В родилния дом се осъществява раждане по естествен път, чрез цезарово сечение и планирани раждания. Всяка родилка може да разчита на професионализма и любезното отношение на целия персонал. Жената получава практични съвети за собственото си здраве, както и за грижите и отглеждането на своето бебе.

Майките имат възможност да изберат дали бебето да бъде при тях 24 часа, или в определени часове да се поеме от персонала.

При постъпването в родилния дом, родилката трябва да носи единствено необходимите документи и лични тоалетни принадлежности.

Храненето на пациентите се осъществява от фирма за кенъринг, осигурява се закуска, обяд и вечеря.

В определени часове има свиждания с близките.

За бременните болницата предлага:

Женската консултация проследява бременността от регистрирането до раждането. Бременността се проследява съгласно стандартите на Министерството на здравеопазването и НЗОК. Здравноосигурените жени не заплащат пакета дейности, определени в програмата „Майчино здравеопазване”, които се поемат от касата.

Жената има възможност да избере лекаря, който е водил консултацията, да води раждането й.

Болницата предоставя възможност на бащата или други близки да наблюдават раждането на живо в определена стая за свиждане от монитор, посредством инсталирани камери в родилна зала.

Веднага след раждането бебето се дава на майката в съответствие с прогламата за приоритет на кърменето.

Частен родилен дом „Здраве” – гр. Пазарджик
Ул. „Константин Величков” 50
Тел./факс: 406-166, 406-105