Токуда София

Токуда Болница – гр. София

20_163

В България вече работи болница, която отговаря на най-високите световни стандарти. МБАЛ „Токуда Болница София” е японски проект, осъществен за първи път извън Япония.
Болницата е построена и оборудвана по японски технологии, а екипът е от български професионалисти в различните области на медицината, които са преминали през обучение и обмяна на опит във водещите японски клиники на „Токушукай Медикъл Корпорейшън”, инвеститор на МБАЛ „Токуда Болница София”. „Токушукай Медикъл Корпорешън” е най-голямата болнична верига в Япония, а и в света, с над 280 болнични заведения на територията на Япония.

МБАЛ „Токуда Болница София” и ДКЦ „Токуда” имат договор с Националната здравноосигурителна каса за доболнична и болнична помощ. Предвижда се и собствен здравен застрахователен фонд, който ще гарантира на пациентите максимална сигурност. Осигурен е и кредит за лечение „Токуда Пациент”, който се отпуска от клона на банката в болницата. Разкрит е и офис на „Токуда Брокер”, където се предлагат всички видове застраховки. Тел: 02/403 4361.

Философията на д-р Торао Токуда е в основата на цялостната организация в МБАЛ „Токуда Болница София” и Диагностично-консултативен център „Токуда”:
Пациентът е личност със своите нужди и интереси. По време на болничния престой той трябва да запази своето самочувствие и достойнство.
От решаващо значение е заболяванията или склонността към заболявания да бъдат открити в най-ранен стадий, когато лечението е максимално успешно.
Изследванията и лечебните процедури са щадящи за пациента.
Времето на пацента и на лекаря е ценно.
МБАЛ „Токуда Болница София” и ДКЦ „Токуда” предлагат:
Електронна администрация на здравния процес, която пести време и гарантира пълнота и коректност на всички данни за състоянието на пациента.
Диагностична апаратура и лаборатории от последно поколение, чрез които се установяват в детайли състоянието и функциите на органите без вредно влияние върху организма.
Модерно оборудвани клиники и сектори в основните медицински области, които прилагат японските стандарти за изследвания и лечение.
Приятелска среда за пациентите: модерни стаи с 1 или 4 легла, самостоятелни бани и тоалетни с японско оборудване, удобни легла, индивидуални телевизори.
Хранене, съобразено със здравословното състояние и вкусовете на пациентите.
Операционен блок и реанимация, които в максимална степен гарантират сигурността на болните по време на операции и интензивно лечение.
Компютърна връзка с водещи световни медицински центрове с възможност за дистанционни консултации в реално време.
Екипът от висококвалифицирани специалисти по здравни грижи има основната цел да осигури качественото обгрижване и удобството на пациента. Медицинските специалисти са обучени да работят с модерната апаратура, което улеснява диагностиката и лечението на пациента. По-голямата част от медицинските сестри са преминали специализация в Япония.

ДКЦ „Токуда” и МБАЛ „Токуда Болница София” извършват прегледи и лекуват пациенти по следните специалности:

* Образна диагностика
* Вътрешни болести
* Кардиология
* Неврология
* Еднодневна хирургия
* Обща хирургия
* Кардиохирургия
* Неврохирургия
* Съдова хирургия
* Анестезиология и интензивно лечение
* Ортопедия и травматология
* Урология
* Гинекология
* Родилно отделение
* Неонатология
* Педиатрия
* Офталмология
* Уши-Нос-Гърло
* Лицево-челюстна и пластична хирургия
* Дерматология и венерология
* Хемодиализа
* Физикална терапия и рехабилитация
* Дентална медицина
* Клинична лаборатория
* Клинична микробиология
* Клинична и хирургична патология
* Human doc: Център за профилактика и превантивна медицина, утвърдена традиция в Япония.
* Бъдещ геномен център: Огромни възможности за диагностициране на ракови заболявания само за 80 минути въз основа на генна информация.

АГ-отделение

Възможност за безболезнено раждане в индвидуална зала в присъствието на бащата и с екип по избор. В областта на гинекологията – онкопрофилактика, ранна диагностика и лечение на заболяванията на женската полова система.

Неонатология

Диагностика и лечение на здрави и високорискови новородени. На всички бебета се прави скрининг за дисплазия на тазобедрените стави, изследване на ЦНС, ултразвук на коремни органи, слухови евокирани потенциали, аргонова лазертерапия при ретинопатия и късно проследяване на рискови новородени деца.

Педиатрия

Многопрофилно детско отделение с акцент върху пулмология, гастроентерология, неврология, нефрология, ревматология, диабет и ендокринология. Извършва се образна и функционална диагностика, съвременно лечение, профилактика и проследяване на най-честите и социално значими заболявания в детската възраст.

За контакти:

2663_095_m

Бул.”Н.Вапцаров” №51Б, София 1407
Телефон.: (+359 2) 403 4000
Факс: (+359 2) 403 4010