рокля розова

Обикновено всяко момиче няма търпение да порасне и да носи рокли и токчетата на майка си. Французойките, обаче, които се славят с неподправения си усет към добрия вкус, са единствените жени в света, които се опитват всячески с напредването на възрастта, да не заприличат на майките си. За тези, които искат да бъдат винаги в синхрон с модните тенденции и да не изглеждат по-възрастни отколкото са, е добре винаги да спазват тези принципи. Никога не си позволявайте да носите тези неща навън:

 1. Демодирани дрехи. Облеклото от миналото е в състояние да развали цялата ви визия.

Няма нищо по-лошо от това да се носят неща, които са с ретро привкус. Разбира се, ако облечете роклята на баба ви и я съчетаете правилно с модерни неща, тя може и да изглежда добре, но във всички случаи, не забравяйте да добавите актуални неща. В никакъв случай не обличайте старомодни дрехи с ретро аксесоари. Ефектът е сполучлив, само ако облечете една единствена старомодна дреха. Например, не носете блуза със старомоден модел, костюм от туид и винтидж жилетка с копчета. Такова облекло е било популярно през миналия век, така че няма как да ви приемат с него и днес.

 1. Обувки с много висок ток.

  Тези обувки изглеждат добре само на тийнейджъри. Една жена в зряла или напреднала възраст няма начин да изглежда с тях сериозно и ще прилича на гротеска. По-добре е да се изберат по-елегантни обувки с малък ток.

 2. Брошките могат да развалят напълно имиджа.

  Те бяха популярни през 70-80-те години на миналия век. Те най-често се закрепят върху палтата и якетата. В наши дни този специфичен аксесоара е добре да се използва много внимателно, защото ако поставите по грешен начин брошката, може да си добавите върху възрастта дори  няколко десетилетия. Една млада жена е за предпочитане да избере един изчистен модел, например, златна брошка върху палтото си, който да не привлича прекалено много внимание.

 3. Дрехите, взети назаем от мъжкия гардероб.

  Няма нищо лошо в това да се облече една дреха, която изглежда типично мъжка. Стига обаче всички останали дрехи и аксесоари да бъдат типично дамски. Например, ако облечете мъжка риза или бойфренд дънки, обуйте тънки високи токчета.

 4. Твърде много или твърде светъл грим.

  Неподходящият цвят или гримът в излишно количество може също да добави години върху възрастта. Прави впечатление, че много жени, които се опитват да прикрият бръчки, правят твърде ярко грим, с помощта на синьо или виолетово цвят и червено червило. По-добре да се даде предимство на естествено.

 5. Неподходяща прическа.

  Ако имате подходящи аксесоари, които подхождат на модните тенденции, стила и възрастта ви може да използвате въображението си, като се опитвате да избягвате прическите, които ще ви състарят. Възрастните жени обичат да събират косата си на кок с помощта на шноли или невидими фиби, така че да открият лицето си, но за едно младо момиче, това е неприемливо. Също така, къдриците и сложните прически отдавна са излезли от мода.