Декорирането на банята не означава задължително големи финансови инвестиции. Всеки има сили да допринесе за създаването на интериора си. Необходимо е да проявите само малко фантазия.

Например, като купите няколко комплекта кърпи с различни цветове, можете лесно да промените вида на банята.

Можете не само да промените интериора, но и да направете банята по-удобна и по-привлекателна. За това ще ви помогнат новите килими, завеси или друг текстил.

 

Аксесоарите в банята

Обърнете внимание на малките неща: закачалки, сапунени чинии, чаши за четки за зъби, различни кутии за съхранение на козметика и други. В търговската мрежа има много оригинални и красиви комплекти за баня, които ще добавят към дизайна на вашата баня оригиналност и комфорт. Освен всичко друго, те са много функционални и ще помогнат за организирането на пространството.

Организирайте пространството

Премахнете всички ненужни неща. В малките бани е много важно да се използва цялото налично пространство. Например под ваната. То е просто огромно и там лесно можете да поставите саксиите, кофите и другото домакинско оборудване. Така нищо няма да отвлича вниманието от съзерцанието на красивия декор във вашата баня. Използвайте специална украса на плочките в душ зоната или около ваната. Различни стикери, закупени или направени на ръка от самозалепващ се филм, също ще помогнат за преобразуването на интериора.  Предлагат се в различни размери, цветове, но ако по някаква причина не сте намерили подходящия, те могат лесно да бъдат украсени със собствените си ръце. Камъчета, миди, ръковини или черупки на морски животни, донесени от морето, ще бъдат добро допълнение към декора на банята.

 

Места за съхранение в банята

Вградените гардероби и шкафове, в една и съща цветова схема със стените, не претрупват пространството и са добър вариант за малките помещения. Те пасват на голям брой интериорни схеми в различни стилове и ще скрият от погледа на любопитните очи вашите най- необходими за всекидневието неща.

 

Осветлението за баня

Правилното осветление също помага при решаването на проблемите в малкото пространство – добре осветената баня изглежда по-голяма. По-добре е, ако има няколко източника на светлина. Инсталирайте локално осветление за стенните шкафове и ниши, ако има такива. Можете да нарисувате прозорец, от който сякаш се вижда морска панорама или синьо небе. Такова оригинално решение ще допринесе и за визуалното разширяване на стаята.