Обърнете специално внимание на дребните неща. Интериорът се създава чрез внимателния подбор на детайлите – никога не го забравяйте! Тези атрибути дават цялостен и балансиран поглед на всяка баня. Дори привидно най-прозаичните неща като кош за пране, рафтове за шампоани и огледало могат да се превърнат в елементи на декора, особено, ако самите вие ​​им добавите индивидуалност. Придайте аристократичност на дървената кошница за къпри, боядисвайки я в черен цвят или залепете морски звезди или пясък от почивка върху рамката на огледалото. Основното нещо е да спазвате една единствена стилистична последователност.

За любителите на романтиката в банята биха били подходящи ароматизираните свещи. Те ще ви помогнат да се отпуснете и да създадете атмосфера с настроение. Снимки, окачени на стената или поставени на рафтовете, ще изглеждат много стилно.

Текстилът в банята

С дизайна на текстила в банята трябва да се подхожда внимателно. Избира се или в същия нюанс като останалите аксесоари, или контрастира с тях.

Завесите за банята са предназначени да предпазват помещението от пръски, но имат и декоративна функция. Закрепяйки ги към тавана, получавате усещането за балдахин над банята. Завесите от кюрета са скучни и непретенциозни, заменете ги с модерна красива импрегнирана материя.

 

Завеси за банята

След душ е приятно да усетите мекотата на морския пясък под краката си, който се създава от постелки за баня. Когато ги купувате, дайте предпочитание на тези, които могат да се перат в машината, тогава те ще запазят външния си вид по-дълго.

Кърпата е необходимо нещо не само след вземане на вана, но и в други моменти. Кокетните купчини, разположени на отворен рафт в банята, ще ви напомнят за спа процедури. Уверете се, че са от една и съща цветова гама, в противен случай ще напомнят на китайския пазар.

 

Съхранение на кърпи

За да добавите нежно докосване, може да създадете приятно осветление в банята с оригинални осветителни решения като например, със светещи куки за кърпи. За да направите това, следвайте правилото за тристепенно разпределение на светлината.

Най-горното ниво на банята ви може да бъде снабдено с таванни светлини. За малките бани често е достатъчен един единствен източник на светлина на тавана – полилеи или вградена лампа. За по-големите помещения – може да има няколко осветителни тела, като най-често използваните са модерните халогенни лампи. Те могат да бъдат отворени или вдлъбнати в тавана. Много е добре, ако те също са оборудвани с механизъм за завъртане, за да може, ако е необходимо, да променят посоката на светлината. Отлична идея е да инсталирате таванско осветление в банята.

Средното ниво на осветеност също се нарича работно и се използва за зониране на помещението. Основната зона в банята, която изисква допълнително осветление, е зоната на мивката. Препоръчва се да поставите лампите симетрично от двете страни на огледалото. Светлината трябва да бъде разпръсната, за да не заслепява очите и да осигури достатъчно осветление.

Можете също да монтирате източници на светлина по периметъра на малки огледала. Зоната за къпане също може да се разграничи с подходяща форма на осветление. Осветление за мебелите е друго дизайнерско решение. В шкафовете с плъзгащи се врати и рафтовете може да се инсталират допълнителни източници на светлина, които да улесняват намирането на желаните вещи. Огледало със светлина в банята е популярен избор, който създава оптимален комфорт в ежедневните ви, рутинни процедури.

 

Долното осветление (наричано още външно) не е задължително по отношение на функционалността и е по-скоро чисто декоративно. В този случай източниците на осветление се монтират върху пода или стъпалата и създават специална атмосфера в банята. Лека кутия в пода на банята е оригинално и практично решение.