реновиране на детска стая

Няколко идеи за реновиране на детска стая

Детската стая е мястото, където децата растат, играят и творят. Но какво да правите, когато току-що сте завършили ремонта и децата изпозват стените за работна площадка, на която изразят своите естетически способности.

Започнете с боядисване на стените с плътен цвят, който съответства на темата на останалата част от стаята. Ако нараняванията и щетите по стените не са толкова големи може да използвате въображение и да ги прикриете по по-лесен начин.

Когато става въпрос за прикриване на драскотини, пукнатини и дефекти по стените на детската стая, има толкова много различни методи, че може да бъдете заринати от идеи, опитвайки се да изберете какво е най-добро за вашите деца. За да заличите следите от детските рисунки или други неща, които се набиват на очи може да използвате декоративни елементи. Те са един от методите, който често се пренебрегва, защото се разглежда като добавка или нещо, което не е толкова важно, но същевременно може да бъде много ефективно. За щастие, има три лесни опции за декорация на стените, които ще работят с почти всяка тема.

  1. Винилови лепенки.

    Ако никога не сте виждали винилови лепенки, този продукт може да бъде благословия за прикриването на щетите във вашия интериор. Те са прилепващи декоративни елементи, които се придържат към почти всяка повърхност на стената. Ползата от тях е, че те могат лесно да бъдат премахнати и преместени. За много от най-популярните и енергични детски теми, като автомобили и камиони или цветя, има масово произведени винилови лепенки, които можете да закупите в почти всеки голям интериорен магазин. Ако искате нещо по-оригинално, поръчайте да направят името на детето ви на винил и го закачете по стените. Можете да поръчате графики за винилова стена от онлайн търговци на дребно, както и от местни графични магазини във вашия район. Повечето места, които рекламират, че правят графики за автомобили, също могат да ви осигурят винилови лепенки на разумна цена.

  2. Рисунки по стените.

    За тези, които скоро ще бъдат родители и имат артистичен усет, създаването на собствен стенопис може да бъде идеалният вариант. Всяка сцена или дизайн може да се добави към стените и плоските тавани на детската стая. Нарисувайте облаци и слънце на тавана или принцеса със замък по стените на стаята на детето. Няма ограничение за броя на наличните опции за стенописите; ако можете да си го представите, той може да бъде нарисуван. Ако не сте благословени дори с минимални художестени способности, помислете за наемането на професионален художник, който да нарисува детската стая за вас.

  3. Картини и снимки с рамки.

    Поставянето на рамкирани снимки на стените на детската стая може да изглежда като лесен начин да се излезе от неприятанта ситуация. Същевременно стенният декор всъщност е чудесен начин да персонализирате пространството. След това, като използвате цвета на тапицерията на мебелите като вдъхновение, намерете рамки, които съвпадат по цвят, текстура и стил с обзавеждането. Ако тапицерията е бяла, използвайте бели рамки за красивите черно-бели изображения на вашето дете, от времето, когато детето се е родило или мама, докато е бременна. Можете, също така, да оформите цветни снимки на членовете на семейството и да ги закачите на различни места.

Източник: remontira.bg