онлайн пазаруване и управляване на финанси дистанционно

Да използваш интернет, не само за покупко-продажби, ами и за управление на финанси вече е нещо абсолютно нормално. Съвсем доскоро обаче, не беше ежедневие да можем, от удобството на собствения си дом, да си купим нови маратонки или да си заредим сметката със средства. Въпреки че, спрямо официалните данни, потребителите, които пазаруват онлайн в България са в пъти по-малко от тези в Европа, все пак се отчита значителен растеж с предходни периоди. За миналата година, данните показват, че близо 30% от населението предпочита да използва интернет, вместо физически да посети магазина или учреждението.

Естественият ход на нещата, е заедно с пазаруването да расте и възможността за финансиране онлайн. Управлението на личните финанси, изтеглянето и погасяването на онлайн кредити не би трябвало да е обвързано с физическо местоположение, когато всичката нужна информация може да се попълни и дистанционно.

Какво означава терминът „клиентско преживяване“ при онлайн кредитите?

Клиентското преживяване  е всичко, през което преминава един клиент, когато купува дадена стока. Говорим за клиентско преживяване от зараждането на необходимостта за притежаването на дадената вещ до нейното фактическо придобиване.
Когато става въпрос за кредити онлайн, клиентското преживяване е още по-отчетливо, защото се придобиват финансови ресурси.

Каква е необходимостта от бърз кредит онлайн с месечни вноски?

Така наречените бързи кредити онлайн са лесно достъпни, стига да имате базова интернет култура. Необходимост от онлайн кредит може да възникне при всякакви обстоятелства. Според данни от сектора, дамите на средна възраст вземат най-много кредити и с най-голям размер. Спрямо различните банки, числата варират, но причините се подреждат по следния начин:

 • За ремонт, за придобиване на нова кола или друго имущество;
 • За обединяване на кредити;
 • За покриване на ежемесечни разходи;
 • За обзавеждане;
 • За тържества – сватба или бал;
 • За образование;

жена в близък план държи банкноти

Кандидатстването за онлайн кредит?

Следващата стъпка от клиентското изживяване е кандидатстването. Осигуряването на бърза и лесна процедура винаги е било на първо място за бързите кредити, независимо дали процедурата става във физически офис или онлайн. Стремежът, да се мине по-бързо през въвеждането на данни и да се обяснят разбираемо условията, само помага за успешното приключване на договора.

Откакто на българския пазар навлязоха бързите кредити, потребителите получиха възможността да пропуснат дългите тромави процедури и проверки на банките, когато им трябва малка сума пари спешно. Бързите кредити до заплата са точно попадение в пазарната нисша за лесна процедура по придобиване на финанси.

Процедурата за кандидатстване трябва да разясни и всички условия на договора, периода за плащане на вноските, наказателните лихви и такси, ако има такива. Това, онлайн се случва само след потвърждение от страна на клиента, това потвърждение замества подписа на живо.

Получаването на парите

Придобиването на одобрената сума направо по сметката на потребителя е още един пример за улеснена процедура. Клиентът трябва да въведе номер на негова сметка и на нея ще получи исканата сума. Ако парите му трябват за пазаруване онлайн, това улеснява процеса и се пропуска стъпката с посещение на банката, за да се внесат по сметка и след това да се пазарува.

Този етап от клиентското преживяване се характеризира и с удовлетворение или неудовлетворение от придобивката. При получването на финансови средства, много рядко следва неудовлетворение, защото тези финансови средства служат за бъдещото придобиване на някаква друга стока, ремонт или покриване на задължение. Тоест, лесната процедура при един онлайн кредит е сигурна гаранция, че клиентът ще е удовлетворен след подписване на договора.

Какво се пазарува най-често с онлайн кредит?

 • Мобилни телефони;
 • Техника;
 • Домакински електроуреди;
 • Черна техника;
 • Дрехи и обзавеждане.

дама с чанти от пазаруване

Откъде пазаруваме най-често онлайн?

Ако премахнем частните случай, когато някой чуждестранен сайт има много големи отстъпки и доставката е на ниската цена, то по-голямата част от онлайн покупките са от български сайтове. Точните данни сочат, че тези покупки са близо 90%.

Месечни вноски при онлайн кредитите

За разлика от обикновена покупко-продажба, при кредитите има една междинна фаза, която е изплащане на вноските. Със сигурност няма човек, на когото да му е приятно да дава пари, макар и преди да ги е взел на кредит. Точно заради това, зад превеждането на месечните вноски, стои идеята, това да се случва по възможно най-лесния начин, без да носи излишни отрицателни реакции, като стоене по опашки или допълнително попълване на документи. Нещо повече, месечните вноски могат да се превеждат и по банков път, като това става с обикновен превод.

плащане онлайн на вноска по кредит

 

Тенденцията е следната: потребителите под 35 години предпочитат да избегнат личния контакт и да спестят време от посещаване на офиса на бързите кредити. Тази таргет група лесно усвоява новите технологии и всяко технологично решение, което ѝ се предоставя за улесняване на ежедневието, е добре прието.

Какво ни дават онлайн кредитите?

Най-общо, онлайн кредитите са още една стъпка към модернизиране на финансовите процедури. Не само, че клиентското преживяване е по-приятно и максимално улеснено, ами и кредитните компании обработват по-лесно документите и пестят от разходи за персонал. Всяка част от сключването на договора се случва за по-къс период, сравнено с периода във физическия офис. Безпрецедентно, кредитите онлайн с месечни вноски ще стават все по-широко приета практика.