Предстои ви  основния ремонт и искате да знаете основните етапи и  нещата свързани с него

 

Когато дойде време за основен ремонт у дома, трябва ясно да си представим нещата, които предстоят и трябва да бъдат направени. Не си мислете, че след като имате необходимите финансови средства, нещата просто ще се случат без никакви проблеми. Това, разбира се, е най-желаният сценарий, но трябва да се подготвим за доста неща, за да предотвратим евентуални неприятности.

Най-добре е да начертаем една груба схема с пространствата, които подлежат на ремонт

Било то в жилището ни или в офиса. Не трябва да сме професионалисти, за да опишем нещата, които искаме накрая да се получат. Спокойно вече, след като сме си начертали някаква наша схема, можем да се допитаме до специалисти и да поискаме консултация от тях – кое как може да се направи, какъв е правилният начин, а и да получим някакви съвети и насоки как точно да процедираме.

Разбира се, за целта трябва да намерим майстор, който да си разбира от работата, да знае какви материали да набави и откъде

И за който имаме някакви добри отзиви. Със сигурност имате някой приятел, който да знае за добър майстор и може да ви свърже с него. Ако той е бил доволен от майстора, просто му се доверете.

Ремонтът вече е започнал, в жилището ви има хаос навсякъде

Пълно е с боклуци, прах, материали, машини и консумативи които всеки ден прескачате. Чак сега се сещате, че се нуждаете от някой, който да почисти обекта и да отстрани вече излишните неща. Имате няколко възможности пред вас – можете да наемете фирма, която да ги извози. Или пък да си поръчате контейнер за отпадъците. А може просто да ги изводите и изхвърлите на някое място, но ако е нерегламентирано – подлежите на глоба. Още нещо – няма как да изхвърлите строителни боклуци в обикновените кофи за боклук. Ако ви хванат – ще бъдете санкциониран! Не си струва – цената на контейнер за отпадъци под наем не е чак толкова висока.

Източник: https://armormat.com