Подарък за кръщене

Кръщенето е един от най-важните ритуали за всеки християнин. Обикновено то се прави още докато детето е малко. Повечето родители избират да кръстят детето си, когато то навърши годинка. Това разбира се е един от важните празници и за семейството и на него се канят най-близките хора. Ако и вие сте поканени на кръщене, знаете, че традицията изисква да поднесете подарък на детето. Изборът на подарък понякога може да се окаже трудна задача, особено ако до сега не ви се е налагало да присъствате на такъв повод. За да ви улесним в избора, в тази статия сме събрали идеи за оригинални подаръци, подходящи за кръщене. Вижте какви са те:

1. Бижу

Един от най-предпочитаните подаръци за този повод са бижутата. Добра идея е да вземете златно синджирче, което може да бъде персонализирано с името или с първата буква на детето. Може да изберете и висулка с християнска символика – кръстче, ангелче, Богородица. Златна гривна също е сантиментален подарък, който може да бъде гравиран с името или датата на кръщенето. Ако детето е момиченце, може да заложите на чифт красиви обици. Златото е чудесен избор, защото този благороден метал запазва стойността си с времето. Ако обаче надхвърля бюджета, който може да отделите, но все пак идеята за бижу ви харесва – тогава може да вземете сребърни. Те са по-достъпни като цена, а също така среброто е хипоалергенно и няма да дразни нежната детска кожа.

2. Дрехи и аксесоари

Добре подбраният подарък

Дрехите са един от предпочитаните подаръци за кръщене. Подходящи детски дрехи за момиче са най-вече роклите, но може да изберете комплект от пола и тениска например. В сайта на Crazy-Kids.bg ще намерите голямо разнообразие на качествени детски дрехи на едни от най-известните марки. Разгледайте повече тук: https://crazy-kids.bg/drehi/momiche. За момчетата може да вземете ризка, тениска, панталонки, якенце и т.н.

Ако искате да направите подаръка по-интересен, може да го допълните с аксесоари. За малките госпожици може да вземете красива диадема на цветя, фибички за коса, панделки и т.н. За момченцата може да добавите дървена папийонка или шапка, например. Вариантите са разнообразни, така че проявете креативност.  Ако решите да купувате дрехи съветваме ви да попитате родителите за размерите на детето, за да не се окаже, че ще купите подарък, който няма да бъде носен.

3. Играчки

Няма дете, което да не обича играчки и колкото и много да има вкъщи, то винаги ще се радва на още една. Първото правило при покупна на играчки е те да бъдат подходящи за възрастта на детето. Ако то все още няма навършена една година, може да вземете въртележка, която се поставя над креватчето или активна гимнастика. За по-големите деца, може да вземете любимите плюшени играчки, конструктори, фигурки с анимационни герои, а  също колело, тротинетка, колички, които малчуганите много харесват. Страхотен подарък е и занимателна детска настолна игра, която може да се играе с цялото семейство. В магазините  за детски стоки ще намерите наистина огромно разнообразие от играчки. Ако не сте сигурни какво точно да изберете, най-добре помолете продавач-консултантите за съвет.

4. Сантиментални подаръци

В тази категория попадат подаръците, които ще останат като скъп спомен от това събитие години наред. Идея за такъв подарък е да купите ръчно изработен албум, в който да бъдат сложени снимките от кръщенето след това. Задължително го допълнете с пожелание към детето и родителите. Друг оригинален подарък са отпечатъците за ръчичка и краче, които след време ще напомнят колко много е пораснало хлапето. Ако искате да запазите християнската символика, може да подарите икона, която да краси и закриля семейния дом. Съветваме ви да я осветите в църква, преди да я подарите.

5. Пари

Много честно близки и роднини предпочитат да дадат пари, за да могат родителите сами да купят неща, които наистина ще са необходими на детето. Ако решите и вие да направите това, по-добре вземете ваучер за някой от големите вериги магазини, отколкото да дадете пари на ръка. Това показва, че сте отделили повече внимание при избора на подарък.

Това бяха нашите идеи за подаръци, които да изберете, ако сте гост на кръщене. На вас остава само да изберете!