Как да трансформирате детската стая в юношеска?

 

Когато дъщеря ви преминава от ранна детска възраст към юношеските си години, със сигурност ще се появи желанието да се създаде магическа стая за игри за нея. Всяко малко момиче трябва да получи шанс да бъде принцеса и каква по-добра тема от розова стая, вдъхновена от живота на принцесите. Ако възнамерявате да превърнете детската стая за игри в стая на мечтите, използвайте следните идеи, за да започнете.

  1. Стени

    Преди да добавите нещо към стаята, е добра идея да премахнете всички съществуващи играчки и мебели от пространството. Покрийте подовете и се пригответе да боядисвате. Може да е необходим солиден, висококачествен грунд, но има и нови бои, които съдържат грунд и с които можете да боядисате всичко. Съвременният тип боя не само ви спестява време, но в сравнение със закупуването на отделни кутии боя и грунд, всъщност ви спестява и пари.

Изберете красив розов цвят за стените. Ако искате да ги боядисате в един цвят, бледо розовото е най-добрият вариант. Ако искате да използвате малко по-интересна техника за боядисване, опитайте да направите ивици като използвате редуващо се бледо и по-наситено розово. Това ще добави визуален интерес към пространството, но ако в стаята има много играчки и мебели, може да се получи и нежелан ефект на претрупаност.

Ако сте по-креативни и имате някакъв артистичен талант, може да помислите дори да нарисувате стенопис на една от стените на стаята. Можете, също така, да изберете тапети за стена с тема на принцеса, за да добавяте лесно изображение и дизайн. Може да направите три от стените с боя, а на последната, която да играе роля на фокусна точка – да залепите тапет.

  1. Подова настилка

    Можете да поставите твърда подова настилка от плочки, паркет или ламинат като добавите илюстриран килим в розово. Възможно е да не можете да замените съществуващия килим, но ако можете, детското розово килимче ще превърне стаята в красив розов дворец. Има много малки килими, които са оформени така, че да приличат на корони и цветя, добавяйки причудлив външен вид. Добре би изглеждал и голям килим в розов цвят. Ако бюджетът ви е по-скромен, опитайте да пазарувате в големи магазини, където продават с отстъпки. Често магазините дори могат да изрежат килимите до размера, който ви трябва

  2. Аксесоари

    Най-хубавата част за детска стая с розови принцеси са аксесоарите. От зала за игра на принцеса до магическо огледало с масичка и стол, наборът от играчки, които могат да бъдат включени в розовия дворец, е безкраен. Докато преобладаващото количество розово може да е повече, отколкото бихте искали някога в собствената си стая, за вашата малка принцеса никога няма да има твърде много розови аксесоари. Без значение какво правите, вашите усилия ще бъдат оценени от малкото момиче, което ще се чувства винаги чудесно в новия си вълшебен свят.

Източник: Мебели АРОН