Препоръчително или задължително е ползването на козметика за почистване на лице?

От интензивността и честота на почистването на кожата на лицето зависи нейния здрав и свеж вид. Прикриването с различни козметични продукти на не добре ексфолирана кожа определено води до задълбочаването на проблема. Именно затова в ефективната грижа за лицето и правилата, които една дама е добре да спазва са включени и съвети за правилна употреба на козметика и лосиони за почистване на лице.

Гладка, млада, нежна – ако и вашата цел е тази то ето, че имате сериозен мотив да разгледате вариантите, предлагани на пазара. Всъщност не бива да атакуваме единствено вниманието на дамите, тъй като и при мъжете кожата на лицето изисква специални грижи, включващи и почистване.

Питате ли се, дали е препоръчително са ползваме ежедневно козметика за почистване на лице? Задължително е! Като един от най-големите органи в човешкото тяло, кожата действително има невероятната отговорност да ни предпази от вредните външни влияния и поради това се излага на невероятни атаки от външния свят като прах, вредни емисии, мръсотия, ултравиолетови лъчи, студ, високи температури, бурен вятър и тн.
А кожата на лицето се оказва изложена на всички тези перипетии и определено можем да се замислим действително ли ѝ отдаваме нужното за да ѝ се отблагодарим. Почистването с подходящи козметични продукти е най-малкото, с което да започнем. Използването на продукти, които отпушват запушените пори и отстраняват бактериите, които не с просто око не виждате, но те са там на кожата на лицето ви. Представете си на какво се подлагате ако пропуснете преди лягане да почистите старателно лицето си от целия този външен свят, който е оставил отпечатъка си върху лицето ви. Цялата гама от козметика за почистване на лице може да видите тук: https://marelin.de/bg/products/20/pocistvane-na-lice.html

Към почистващата козметика за лице можем да добавим всякакви натурални и безвредни гелове за измиване, тоник за почистване, мицеларна вода, която е изключително нежна към кожата, но безпощадна към замърсяванията. Предимството на козметиката за почистване е в това, че не изсушава кожата, а я овлажнява, което не създава предпоставка за поява на бръчки.

Към съвременните козметични препарати за почистване кожата на лицето се присъедини още един силен “играч”. Това са продуктите, които включват кал и соли от езерото Мъртво море и се предлагат на българския пазар. Към тази група продукти израелска козметика има секция с препарати, лосиони и гелове за почистване на лице, които освен сол от Мъртво море включват множество натурални съставки, билки и плодови екстракти като Алое Вера, портокалово масло, лайка, олио от лимон, гроздово масло, прополис и дори масло от облепиха за лице, което е една от суперхраните на новия век. Популярния морски зърнастец, известен като облепиха или сибирски ананас е много полезен плод с почти магически свойства.

Морския зърнастец (облепиха) е едно от растенията с най-чододейно въздействие върху човешката кожа, заради огромното съдържание на витамин C /400 – 1200 мг на 100 гр. плод/, а също така и чудесния микс от други витамини и минерали като провитамин А, витамините от групата B1 и B2, PP, витамин Е, токофероли и флавоноиди, глицериди на стеаринова, олеинова, линолева и палмитинова киселини, омега 7 мастна киселина, етерично масло, минералите магнезий, манган, калций, желязо, натрий, и не на последно място по важност – холин и пектин. Именно масло от облепиха, което се извлича от плодовете му се влага в множество натурални мехлеми и антиейдж козметика за почистване на лице.

Всички тези козметични продукти, включващи натурални съставки и етерични масла в комбинация с израелските соли от Мъртво море може да направят кожата ви наистина свежа, здрава и чиста.