спално бельо рози

Изтънчен и стилен избор спално бельо с рози

Розата е любимото цвете на почти всяка жена. Тя носи дух на романтика, аристократизъм и прецизен вкус. Ако искате да подарите на своята любима жена неувяхващ букет, в чиято нежност да се потапя вечер и да се събужда сутрин, то спалното бельо с рози е вашият най-точен избор. Защо точно рози?
Отговорът е – заради тяхната история. Розата е наричана още царицата на цветята, а за нейна прародина се счита Персия (Иран). В миналото персийците са станали известни с големия си износ на всякакви разновидности рози, които се различавали по форми и цветове.

Различните епохи от човешката история разказват за различната символика и произход на цвета на розата. В Древна Гърция смятали, че розата е символ, който олицетворява богинята на любовта и красотата Афродита. Те предавали от уста на уста, че бялата роза се появила от пяната, покриваща новородената Афродита. Интересна е историята и за червената роза – митът гласи, че по време на празника на боговете Купидон обърнал чаша с божествен нектар върху бяла роза и тя се оцветила в червено.

Римляните свързвали розата с Венера и разказвали, че тя се появила от нейните сълзи. Според тях тя може да вдъхне смелост и кураж на войниците и затова била рисувана върху щитовете им. Древните римляни също използвали розата като символ на морал, тайна и мълчание. Самата Клеопатра обожавала розите и успокоявала с аромата им Марк Антоний.

От много векове насам розата заема специално място сред цветята. В изкуството и поезията, тя е често споменаван елемент и изобразява любов, романтика и хармония.

Сред цялото разнообразие от средства, най-класическият начин да покажеш обич и да изразиш чувства е чрез розите. Букет рози, разпръснати листа рози по леглото – все начини, с които да кажеш „Обичам те”.

Ето, защо вашата спалня заслужава този заряд на страст и дълбоки емоции. Създайте за себе си и партньора си прекрасно и всекидневно чувство на романтика. Ако нямате време да обикаляте по магазините и да търсите комплекти спално бельо с рози, то вие може да прибегнете към онлайн пазаруването. Интернет предлага широк избор от каталози с предложения за вашата спалня, в различни цветове, тъкани и параметри, на български и европейски производители. Цените са достъпни, а ако попаднете на онлайн намаление или разпродажба, то те могат да ви излязат направо подарък.

 

Виж повече инфрмация по темата: spalnobelio.bg