Плодове, които могат да се отглеждат в домашни условия в градината

Ако имате достатъчно пространство в задния двор, защо да не го използвате, за да отглеждате невероятни плодове за вашето семейство?

Излишната продукция може дори да се преработва, суши или замръзява. Отглеждането на органични плодове вкъщи може да бъде наистина удовлетворяващо и ангажиращо. Има много разновидности, които лесно могат да се отглеждат в домашната градина.

Някои от плодовете изискват сравнително по-малко поддръжка и могат лесно да се отглеждат в двора ви. Можете да ги отглеждате и продавате на местния пазар за допълнителни доходи. Това е чудесен вариант за домакини, които могат да използват времето си чрез отглеждане на някои невероятни плодове.

Ябълки

Ябълките се предлагат в много разновидности и могат да се отглеждат в домашни условия. Дръвчетата по време на сезона на прибиране на реколтата изглеждат абсолютно хипнотизиращи. Има много хибридни сортове ябълкови дървета на пазара, които са устойчиви на вредители и болести. Тези сортове са лесни за отглеждане, тъй като те са по-малко склонни към нападане от неприятели. С подходяща грижа и поддръжка можете да очаквате великолепна продукция всяка година. Трансплантацията на ябълково дърво в градината ви е чудесно решение. Можете да закупите едногодишна ябълка от овощен разсадник и да я засадите отново в задния ви двор.

Ягоди

Ягодите е неустоимо вкусен плод, който всеки обича. Можете да избирате измежду трите основни типа, а именно: ранни, средно ранни, късни и ягоди с непрекъсната реколта. Те се отглеждат в добре изцедена, песъклива, глинеста почва. Ягодите се считат за един от най-лесните за отглеждане плодове. Те растат в саксии или в лехи.

Боровинки

Боровинките са доста приспособими и могат да растат в малки пространства – в саксии или градината. Те се развиват добре в кисела почва, която е добре изцедена. Има много сортове с нисък или висок ръст, които могат да се отглеждат в зависимост от вашите изисквания. Боровинките могат да се отглеждат от горен корен, който се предлага в повечето от разсадниците.

Смокини

Тези дървета са доста лесни за отглеждане и се нуждаят от малко поддръжка. Смокините трябва да се отглеждат в райони с топъл климат и да получават достатъчно слънчева светлина. Можете да закупите и засадите малка смокиня. Подкастряйте клоните през първите години, така че дръвчето да стане силно след това и да носи повече плодове по време на сезона на прибиране на реколтата.

Освен тези плодове, можете също да опитате с малини, дюли, прасковени, черешови и сливови дръвчета.

 

Източник: Agencia.bg