Всеки ден хиляди хора идват в София от редица български градове, както и от чужбина на работни посещения. Организирането на конференция, бизнес среща или преговори е много решаващ момент, от който ще зависи резултатът от събитието.

Според организаторите именно хотелът – това е най-важното място, особено за провеждане на изисквани събития. Предимството им пред бизнес центровете на столицата е наличието на стаи, в които можете да отседнете, в случай че всичко се забави. Прекарвайки време в хотела, спестявате време, защото в една сграда има не само удобни апартаменти за нощувки, но и конферентни зали, оборудвани с модерно оборудване, както и ресторант, барове, кафенета, билярдни маси, боулинг и много други услуги, включени  в екстрите, т.е. явява се чудесно решение за запълване на свободното време на гостите. В следващите редове ще Ви дадем няколко съвета как да изберете подходяща зала за конференция, защото изборът на правилно помещение за такова събитие е изключително важен.

Определете бюджета си. Ако често правите конференции, когато сте избрали вече хотел можете да попитате дали е възможно да ви направят отстъпка в замяна на договор да провеждате и други събития там. Не се притеснявайте да преговаряте.

Изберете местоположението.  Можете значително да повишите посещаемостта на вашата конференция ако изберете удобно и леснодостъпно място. Проучете връзките с обществения транспорт, както и ресторантите наоколо.

Убедете се, че в залата има достатъчно места за сядане, място за почивка по време на паузите. Добре е да съобразите капацитета на залата, да не е прекалено малка, но и да не е прекалено голяма. Прекалено голямата зала ще създаде впечатление, че половината поканени не са се появили, а варианта с по-малко помещение ще създаде много неприятна ситуация ако дойдат повече хора. Независимо дали организирате събитието за клиенти или ваши бизнес партньори, правилното пространство е от изключително значение.

Мястото, което резервирате трябва да бъде с необходимите за конференцията удобства – достъп до интернет, подходяща апаратура за презентации, микрофони и т.н. Можете също така да поръчате и кетъринг ако хотелът го предлага.

Не забравяйте за брандирането, тъй като то е ключов елемент. Много е важно да вземете предвид възможностите на залата именно за тази цел. Попитайте къде можете да поставите надписи или табла, свързани с конференцията.

Обобщение. Ако сте наети от компания да организирате бизнес среща в София, то без конферентна зала трудно ще минете. Ако решите да организирате всичко сами, то вече знаете основните аспекти, които трябва да обмислите.

Заявете ден и час, в случай че търсите конферентна зала в София още днес!