Дамите – шофьори, през последните години се доказаха, че по нищо не отстъпват на пътя от мъжете. Въпреки всичко, чрез GPS навигация всяка мама – шофьор, може да спести доста от своето време, особено ако живее и работи в големите градове като Варна, София , Бургас.

Чрез качествена GPS навигация лесно ще можете да намирате преки пътища и да стигате до мястото, към което сте се насочили, без да губите и минута време.

Безопасността несъмнено е нещо, което всеки водач трябва да има предвид, когато шофира. В крайна сметка когато управлявате превозното си средство носите отговорност не само за себе си, но и за останалите участници в движението. За това в следващите редове сме ви подготвили няколко съвета за по-безопасно шофиране.

Не превишавайте позволената скорост. Намаляването на скоростта ви осигурява повече време за реакция в случай на неочаквана ситуация на пътя. Трябва отлично да познавате знаците за движение по пътищата и винаги своевременно използвайте пътепоказателите.

Наблюдавайте, предвидете и планирайте. Разбира се няма как да контролираме действията на другите шофьори, но можем своите собствени. Стремете се да наблюдавате пътя и в далечина.

Осигурете си достатъчно време за пътуване. Без значение дали отивате на работа или на почивка, то преди да тръгнете си оставете достатъчно време за пристигане до определеното място. Когато имате повече време ще бъдете по-спокойни и не се налага да бързате.

Проверете метеорологичните условия предварително. Не само на дълъг път, но и в града трябва да бъдете подготвени каква ще бъде пътната обстановка. Това е изключително важно, тъй като е необходимо правилно да подготвите автомобила си, да проверите или да смените гумите си, проверете чистачките, светлини, и винаги носете всички необходими принадлежности, като инструменти за смяна на гуми и задължително аптечка.

Едва ли има шофьор, който може да отрече, че технологиите днес, в 21-век пречата на шофирането. Даже напротив, многото допълнителни аксесоари и екстри спомагат за по-доброто ежедневие.

Единствен минус на технологиите може би се явява това, че те отклоняват вниманието, но когато са интегрирани или се добавят на удобно място, то е достатъчно и с периферното зрение да се наблюдават / задават, по този начин няма да са предпоставка за пътни произшествия.

Няма как да не кажем няколко думи и за видеорегистраторите, устройства, които в много държави се използват  активно, докато в България – не толкова. Точно към този тип устройства е насочено вниманието и от българските потребители, тъй като помага за разрешаването на инциденти и конфликти, като понякога се явява и доказателствен материал за дадени произшествия.

Източник: IskamGPS.com