На пазара в момента се предлагат доста актуални телевизори, от които всеки любител на новите технологии би могъл да избере модел, който да го зарадва с визия и качество. Разбира се, ако не желаете да поемате излишни рискове, най-добре би било да се заложи на познатите и вече доказани на пазара марки. Но нека най-напред видим какви са новите предложения и в каква насока са се опитали да ни изненадат този път производителите.

4k телевизори

Моделите 4k са сред най-атрактивните актуални телевизори, при това добрата новина е, че днес цените им са значително понижени, тъй като в последно време производството се усъвършенства и все повече производители заложиха на тях. Най-голямо е търсенето на модели с размери до около 50 инча.

OLED телевизори

Другият вид модели, които определено живо вълнуват потребителите, са така наречените OLED телевизори или без съкращение –  Organic Light Emitting Diodes.  Тази технология заема все по-вече и повече място на пазара, само че, за съжаление, цените са все още доста високи и не всеки би могъл да си го позволи.

8K телевизори

Наскоро LG обяви старта на продажбите на първия в света OLED телевизор с разделителна способност 8K. Особеното при него е,  че самите пиксели имат способността да светят и по този начин не е необходим допълнителен слой за подсветка, а това води до постигане на истински черен цвят, понеже точките, които го изобразяват, просто се изключват.

3D телевизори

3D телевизорите също продължават да привличат потребителски интерес, въпреки, че поради ниския брой продукции на 3D тази технология започва малко по малко да губи своята аудитория.

Що се отнася до Smart телевизорите, те си остават много търсени, особено тези, които са с Android, тъй като онлайн могат да се намерят много разнообразни апликации на добри цени.

И накрая, но не на последно място, трябва да отбележим скока в търсенето на Curved TV или казано по друг начин на телевизорите с извити дисплеи. Дали такъв един екран осигурява по-пълноценно и качествено възприемане на образите, специалистите не са единодушни, но пък тези модели изглеждат страхотно и може би това е причината хората да продължават упорито да ги търсят и предпочитат пред останалите.