Ако сте решили да промените вредните си навици и да започнете съвсем на чисто с изцяло нов, здравословен хранителен режим, сокоизстисквачката изведнъж ще се превърне във ваш незаменим помощник. С нея можете да приготвяте страхотни фрешове, пълни с витамини и минерали, които да ви зареждат с енергия и полезни за здравето вещества ежедневно. Вероятно се питате кой от всички модели сокоизстисквачки, които се предлагат в такова огромно разнообразие на пазара ще ви свърши най-добра работа. Нека видим.

Бързооборотните сокоизстисквачки

Най-популярни са бързооборотните сокоизстисквачки, които работят на принципа на центрофугата. Те са удобни и доста хора ги предпочитат, защото с тях много бързо и лесно си приготвят различни напитки или ястия на мига. При бързите обороти с които работят тези сокоизстисквачки обаче е възможно да бъдат загубени ценни вещества от обработените плодове и зеленчуци. Твърди се, че бързата скорост влияе неблагоприятно върху качеството на изцедения сок.

Студено пресоващи сокоизстисквачки

Разбира се, винаги можете да заложите на така наречените студено пресоващи сокоизстисквачки, които позволяват да се запазят възможно повече хранителни вещества и ензими в изцедения от плодовете и зеленчуците пресен сок. Тези сокоизстисквачки работят на метод на дъвченето и имат сравнително по-ниски обороти. С тяхна помощ избраният плод или зеленчук се пресова, като по този начин от него се извлича целия сок, при това той е с прекрасно качество. Трябва да се отбележи и друго предимство на тези модели – те могат да извлекат сок дори и от листни зеленчуци и подправки – спанак, кервиз, зеле, магданоз и други.

Но на какъвто и модел сокоизстисквачка да се спрете, едно е сигурно – той гарантира много по-добро усвояване на ценните хранителни съставки, витамини и минерали, позволявайки на организма да ги абсорбира пълноценно, благодарение на течната форма. По този начин вие ще се отървете от токсините и ще започнете да се чувствате много по-добре – бодри, енергични, заредени с положителна енергия.

А на тези, които искат да свалят излишни килограми, ще кажем – не пропускайте да се сдобиете със сокоизстисквачка, защото соковете, приготвени чрез нея стимулират метаболизма и ще ви помогнат да изградите много по-бързо вашите нови, здравословни навици. Също така, приемането на изцедени плодови и зеленчукови сокове намалява апетита и подпомага много диетата.