Ако живеете и работите в София, но сте изчерпани откъм идеи, къде да прекарате предстоящия уикенд, то тогава тази статия е точно за Вас. Представяме на Вашето внимание град Благоевград – градът, който се намира само на около час от Столицата на България, и който е прекрасен за еднодневно посещение.

Ето и някои обекти, които да разгледате, посещавайки Благоевград.

Ако приемем, че сте пристигнали в 9.00 часа на съботата и имате цял ден, до 21.00 часа, то Ви предлагаме следното:

9.00 – изпивате чаша кафе в някое от прекрасните заведения в Благоевград – препоръчваме да сторите това на главната търговска улица, позната като улицата с чадърите.

11.00 часа – разходка из старинен квартал Вароша. Няма как да пропуснете да разгледате този квартал на Благоевград, тъй като той е един от най-красивите.

12.00 часа – време за обяд. Можете да обядвате вкусна пица в някой от моловете на града, или да си изберете заведение, в което да отседнете.

13.00 часа – посещение на парк Бачиново. Не бива да пропускате разходка, въпреки че времето няма да Ви стигне. Ако сте с деца, то въжен парк Коколандия ще направи така, че децата да не искат да си тръгват от това вълшебно място. Докато децата си играят, Вие можете да отседнете в някое съседно на парка заведение.

Ако приемем, че 15 часа сте приключили посещението на парк Бачиново, то за финал Ви съветваме да посетите местността Кръста, от която местност се вижда цял Благоевград.

Как да стигнете до там, достатъчно е да включите навигация и да следвате инструкциите. Местността е на около 4 километра от централната част на Благоевград и на около 8 от парк Бачиново.

Един час ще Ви бъде достатъчен да се насладите и на това прекрасно място.

Ако Ви остане време, можете да завършите дневното посещение, посещавайки Зоопарк Благоевград. Няма да се впечатлите особено, тъй като днес не е в най-доброто си състояние, но дечицата Ви ще останат приятно изненадани.

Истината, уважаеми читатели е, че поне три дни ще трябва да прекарате в Благоевград за да се запознаете с по-важните и красиви части. Сред не споменатите по-горе обекти и места са: КИНО СИНЕМАКС, Ларго Вю – сладкарницата от която можете да видите Благоевград от много високо, Исторически музей Благоевград, градската градина, главните търговски улици и много други.

Финални думи. Благоевград може да бъде разгледан в детайли за поне  3 дни, но ако желаете бърза разходка, то едни 10 часа ще Ви позволят да видите най-красивите точки.

Благоевград днес е красив, и може би най-красивото нещо е това, че има много млади и усмихнати хора.