Сигурността в днешно време е от изключително голямо значение, тъй като живеем във времена, в които престъпността е  с висок процент.

Едни от елементарните неща, с които трябва да започнете защитата на Вашата къща, са именно поставянето на охранителни камери, както и включване в СОТ.

Истината е, че охранителните камери могат да изобличат нападатели и кадри от сървърът да бъдат от полза, когато имате случай на инцидент за разрешаване.

Нещо повече, ако се притеснявате, че Ваш съсед Ви прави проблем, било то с кучето, или просто се опитва да проникне, за да направи беля, то бъдете сигурни, че тази мярка за сигурността би попречила аз подобни действия. Или поне би изобличила нападателя, без значение дали е съсед, или непознат за населеното Ви място.

Освен сигурността в домът Ви, камерите могат да изобличат проблем с половинката. Но не каквито и да е камери, а скрити такива. Естествено, ние Ви съветваме да не ползвате такива, и се надяваме, че няма да Ви се налага да следите половинката си, било то за изневяри, било то за други гадни номерца, които се предполага че биха Ви направили, но все пак, теоретично и технически, не е невъзможно да изградите защитна система, която да изобличи изневяра, например.

Срещат се десетки фирми, които предлагат разнообразие от мини камери и бръмбари, като към тях може да се извърши услуга за инсталирането им в малък предмет.

Освен камери за наблюдение, можете да помислите и за GPS устройства, чрез които да знаете във всеки момент къде е член от семейството ВИ, например детето, или пък автомобилът Ви, стига да поръчате подобно устройство за Вашето превозно средство.

Със сигурност, хора попадали в подобна житейска ситуация биха одобрили всеки един метод да се реагира навреме, преди да стане късно и детето им да попадне в лоша компания,  и да бъде застрашено. Един gsm подслушвателно може да ви избави от мъчителната ситуация да сте в неизвестност и да се страхувате за сигурността на хората около вас.

Истината е, че подобни устройства, служещи за превенция и защита на жилището, за семейството, не са лишени от логика, т.е. трябва да помислите за сигурността, тъй като България не е изцяло спокойна държава.