Време е да разбием мита, че красивата декорация в интериора може да бъде постигната единствено ако вложим много пари. Това може и да е било вярно в миналото, но днес, благодарение на страхотните модерни средства за украса на дома, това твърдение се оказва доста остаряло и невярно. И сега ще разберем защо е така. Да вземем пример с една от любимите декоративни техники на много дизайнери – украса на стената със снимки.

Изключително сполучлива идея, която може да бъде и съвсем лесно реализирана. Вероятно популярността на този вид декорация се дължи и на нейната достъпност. Всеки пази грижливо своите лични фотоси от различни екскурзии или щастливи моменти в живота си. Сега вече можете да ги извадите на показ и да украсите с тях стената, за да ви бъдат едно истинско вдъхновение в ежедневието.

Но, внимание! Хаотичното окачане на снимките на стената няма да постигне желания ефект.

Затова помислете върху тяхното групиране. Така например, декоративната фото колекция може да разказва историята на вашата любов, като фотосите проследяват динамиката на развитието на живота ви в определен интервал от време. Това е страхотна идея за украса на стената в спалнята, например. Семейната спалня веднага ще се превърне в едно интимно и лично кътче, ще придобие необикновено излъчване и ще засили любовта между партньорите.

Важно е снимките да бъдат в унисон една с друга и изобразените на тях хора и обекти да не са в пряко противоречие с функцията на помещението, което ще украсяват. Така например, не е добра идея съчетаването на черно-бели с цветни снимки. Разбира се, не твърдим, че няма вариант при който такава една комбинация да изглежда добре, но тя трябва да бъде изпълнена от човек с по-сериозни познания и умения в областта на интериорния дизайн и затова по-добре я избягвайте. Също така снимките трябва да бъдат и с добро качество.

Интересна композиция е ако оформите на стената редове с фотоси, които да образуват ясно обособени геометрични фигури. Това е много сполучлив метод да се украси една стена, особено, ако тя е голяма. В случай, че искате да поставите снимки в определени места на стените, между мебелите, тогава по-добре изберете такива, които имат по-малък размер. Композициите следва да са по-стегнати и в тях да са включени по-малък брой снимки.

За изпълнение на всички тези страхотни идеи, може да получите помощ ТУК. https://kartini.bg/tilly/