Типове фирмени кредити съществуват

Омръзнало ви е да работите за някой друг и искате да направите нещо свое, в което да вложите всичките си умения и енергия. Имате някакви идеи в главата  си, различни планове, но нямате нужните пари. Преди всичко  изяснете за себе си с какво точно желаете да стартирате и след това може да ползвате помощ от някоя банка като кандидатствате за фирмен кредит. Този вид кредит се отпуска за стартиране на напълно нов бизнес или за подпомагане на фирмения ви бизнес при нужда.

При откриване на напълно нов бизнес са необходими доста инвестиции, също и оборотни средства. В България има много млади предприемачи, с интересни идеи, които търсят средства за малък бизнес. Много банки и финансови институции предлагат различни видове фирмени кредити. Някой от тях са бързи, други не. Има дори онлайн кандидатстване за фирмен кредит за спешни нужди. Някой банки пък предлагат безвъзмезни заеми, финансирани по европейски програми.

Кредитите по европейски програми се финансират до 95% от поетите разходи. Обикновено тези кредити са за 15 години. Всяка банка има свой специализиран център, където може да се получи консултация за всичко, което ви интересува.

 Друга възможност за стартиране на нов бизнес е оборотния кредит. Този кредит може да финансира всичките ви текущи нужди. Инвестиционният кредит също може да се ползва за стартиране на малък бизнес. Може да ви помогне да си купите помещение, ако нямате, или пък необходимото ви оборудване за начало. Всеки такъв кредит може да има и своя застраховка.

Решите ли да се занимавате със земеделие може да ползвате агрофинансиране. Малък кредит за земеделски стопани. Може да си купите земеделска земя, животни или селскостопанска техника.

Има и стандартни банкови кредити за малки предприятия. Подходящи са за юридически лица , както и за хора със свободни професии. При този вид кредит се отпуска обезпечение, а може и да бъде без такова. Условията за отпускане на такъв кредит не са лесни.

Преди да вземете своето решение разгледайте условията на различните банки, защото понякога тези условия са трудно осъществими.

Източник: http://creditportal24.com/bg/