луминисцентно осветление

Пазара на осветителни тела се е развил така, че видовете осветление се категоризират или по това къде се използват или по технологията от която са изработени. Индустриалното осветление е това, което служи в цехове, промишлени помещения, фабрики, обществени и офис сгради. То най-общо събира под общ знаменател прожектори, прожекторни системи, луминисцентно осветление, аварийно, камбани, луни и дори LED индустриално осветление. Избирайки най-добрата алтернатива обаче не е лесно и трябва да се съобразят няколко важни фактори.

Какво ще е помещението, което ще осветявате?

Индустриалните помещения се характеризират не само с големината си, ами и с височината си. Най-общото между всички складове, цехове и фабрики е че са големи и високи. Това предполага индустриалното осветление да е толкова добро, че да може да осветява добре всички работни площи. Доброто осветление означава добра работна среда. Представете си почти тъмна фабрика, резултатите са некачествена продукция и служители с главоболие, което означава най-пряко, ниска производителност. Като се има предвид факта, че идеята на добрия склад и изобщо на всяко работно помещение е да е максимално полезно, то следва и осветлението да бъде такова. Индустриално осветление ASG Light предлага както универсални, така и индивидуални решения на бизнеса.

Подходящо ли е луминисцентното осветление?

Много собственици на компании избират луминисцентното осветление за индустриални цели. Истината е, че то е добро и с ниски разходи, но не е най-доброто. Лоша страна на луминисцентните лампи, че трептят и издават специфичен звук. Това макар и да е незабележимо за нас, не остава пропуснато от съзнанието ни. Хората, които страдат от така наречената фоточувствителност, не могат да стоят на такава светлина. Макар и да са с ниски разходи, този риск повечето пъти не си заслужава.

Колко са разходите за осветление?

Разходите за осветление и за електроенергия са значителна част от всяка индустриална дейност. Има разлика между данните добити от развитите страни и тези от развиващите се. Разходите за индустриално осветление в една вече развита държава са до 10%, докато в една страна, която тепърва се развива могат да достигнат до 40%. Сами забелязвате, че 40% само за осветителни тела и тяхната работа е много висок процент, заради това трябва да се избират такива, които ще бъдат максимално енергоспестяващи.

 

 

Индустриално LED осветление.

Навлязла последните години, като иновативна технология, LED технологията е тук, за да остане. При нея осветителните тела светят със светлина в различни цветове и могат да бъдат използвани и за индустриални цели. Преди няколко години, на пазара имаше само ярка бяла светлина LED крушки, но днес лесно могат да се намерят и такива с мека жълта. Първоначалната инвестиция за LED индустриално осветление е висока, но когато се направи пълен разчет на ниските бъдещи разходи, се вижда, че е оправдана.

Индустриалното осветление трябва да бъде устойчиво.

Много важно е осветителните тела да бъдат пригодени за по-сурови условия на труд. Важно е да имат защити срещу прах, частици и замърсявания. Освен това, ако се очаква да бъдат пръскани или направо мокрене също трябва да се съобрази. Тук класификацията за индустриални осветителни тела е същата, като за екстериорните. Колкото по-висок е индекса, толкова по-защитено е осветителното тяло от външни условия. Освен това трябва да съобразите дали осветителните тела ще са подложени на големи температурни разлики – много горещо време и много студено. Естествено, всички потребители са защитени от гаранционния срок, който най-често е от 3 до 5 години.

Изобщо да обзаведеш едно индустриално помещение с правилните осветителни тела не е никак лесно. Ако имате проблем с размерите, винаги можете да се допитате за консултация от професионалисти и те да ви препоръчат най-добрия вариант за вашето производство.