motocar linde

 

Както всяко нещо свързано с производството избора на склад, трябва да е взет осъзнато и с много внимание. Наемът и изобщо разходите покрай едно складово помещение могат да представляват голямо, а много често и най-голямото перо от общите разходи. Естествено, пазарът е свободен и има няколко алтернативи от които потребителите могат да се възползват. Първо много внимателно трябва да се определи дали компанията има нужда да закупи или да наеме склад, защото освен него трябва да се предвидят и разходи за складова техника, като тази в Motocarservice.com. Това са всички машини, съоръжения, кари и различни инструменти без които нито един склад не може да бъде функционален и полезен.

Колко голям трябва да е склада?

При избора на склад, независимо дали под наем или за купуване, първо трябва да сметнем колко голям склад ще ни трябва. Мислете в перспектива, но не слагайте прекалено големи очаквания за развитието си. Правилото е следното, прогнозните очаквания плюс още 30% за обем, за да може ако прогнозните очаквания за следващата година се надвишат да имате достатъчно складово пространство. Освен това, ако купувате склад и трябва да избирате между голям и малък изберете малкия. Ако се случи така, че производството ви се разшири двойно и ви трябва още един склад, а не искате да премествате цялата продукция, просто ще наемете втори. Със сигурност обаче не си заслужава да плащате наем и разходи за половин празен склад и складова техника, която да залежава, само защото евентуално след 2 години може да го запълните.

Височината също е от значение.

Като смятате колко голям трябва да е склада, съобразете и височината. Много често височината на склада може да побере повече стока, отколкото дължината му. За тази цел обаче трябва да си подсигурите качествена складова техника. Една електрическа палетна количка, която се повдига може да е от огромна полза, но ако няма да ви е нужно да обработвате стоката на височина, може и да не ви трябва изобщо. Ричтраците примерно могат да повдигат товари до 12 метра, представете си колко стока може да се събере на тази височина. Повечето кари, особено тези на Linde,  са енергоспестяващи и само първоначалната им инвестиция е по-голяма. В последствие в периода на работа си я възвръщат.

Къде да се намира склада?

За да е възможно най-удобен, трябва да сте напълно на ясно с целия дистрибуционен процес. Ако дистрибуцията ви започва от производство, то тогава най-разумно е да си намерите склад близо до цеха или фабриката. Ако обаче използвате воден транспорт, тогава ще е най-разумно да наемете склад близо до пристанище. Друг много тънък момент в избора на склад е да подберете такова място, че да е добре свързано инфраструктурно. Ако всеки втори камион ще затъва или няма да може да достигне до входа на склада, тогава ще имате повече препятствия, отколкото позитиви. Не само пътната инфраструктура е важна, ами и интернет свързаността и връзката с мобилните оператори.

Много добро решение е това на някои магазини за строителни материали примерно, да разделят магазина и склада на две отделни места, но все пак да са залепени един до друг. Така хората пазарувайки, могат да се насладят на всички маркетингови трикове, които един магазин може да им предложи, а когато изберат артикул с нужните документи да отидат да си го вземат от склада. В този случай, качеството на складовата техника влияе пряко на продажбите. Представете си един бавен или вечно чупещ се електрокар, както и една опашка от хора, които са изнервени и вече искат да се приберат вкъщи. Тук идва ползата от качествени палетни колички, електрокари, газокари и изобщо цялостна складова техника.