жена кара ски в заснежена планина

Зимата официално вече е тук, а ръка за ръка с нея върви  и студеното време. По тази причина много хора не са почитатели на този сезон и нямат търпение отново да стане топло. Но вместо да се оплаквате или ядосвате на снега и ниските температури, по-добре намерете начин да им се насладите, защото всеки сезон има своя чар. А какво по-подходящо занимание от релаксираща почивка, далеч от шума и напрежението на големия град. В случай, че сте съгласни с това твърдение, остава само да намерите перфектната дестинация за Вашата зимна ваканция. Нашето предложение е да посетите Добринище – едно китно градче, което ще Ви очарова с уют и много различни предложения как да прекарате почивните дни.  

Красота в подножието на Пирин  

Ако досега не сме имали възможността да посетите Добринище, нека Ви разкажем малко повече за този град. Той се намира в подножието на една от най-красивите български планини – Пирин. На около 6 км от него е разположен и най-популярният ски курорт в България – Банско.  Добринище е малък град, в който цари приятна и спокойна атмосфера – идеален за почивка. Макар да привлича вниманието на все повече посетители – от страната и чужбина, там липсват шумните тълпи от туристи. В района ще откриете много природни забележителности, а също и исторически места, които може да разгледате и да научите повече за природата и историята на България.  

Перфектната почивка за всеки вкус  

Всеки човек има различна представа за това как иска да се наслади на почивните дни. Едни предпочитат да се отдадат на пълен релакс и да не напускат пределите на хотела. Други да на противоположния полюс и искат да бъдат постоянно в движение, отдавайки се на екстремни спортове. За трети по-важно е да научат нещо ново и да посетят  интересни места, които досега не са имали възможността да видят. За щастие, Добринище може да предложи всичко това, така че цялото семейство или приятелска компания ще бъде доволно.  

Добринище през зимата – какво да правим?  

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да се настаните. В зависимост от вашите предпочитания, ще откриете разнообразни варианти за настаняване в Добринище – хотели, къщи за гости, стаи под наем и т.н. На първо място, за всички, които търсят спокойствие и лежерна почивка, съветваме Ви да се отдадете на спа процедури. Много от хотелите разполагат със спа центрове, където да се насладите на отпускащи масажи, разкрасяващи процедури, парна баня, минерални басейни и джакузи. След една такава почивка, гарантирано ще се приберете вкъщи заредени с енергия и добро настроение.  

Любопитен факт на курортното градче е, че то е един от известните балнеоложки център у нас. В района има цели 17 топли минерални извора, чиято температура достига до над 40 градуса. Научните изследвания, проведени през годините, са доказали, че минералната вода има лечебни свойства. Тя помага за облекчаване на редица заболявания – на опорно-двигателната, нервната система и др. Много от посетителите идват с цел да намалят болката и дискомфорта, но не е задължително да имате здравословни проблеми, за да се потопите в приятния топъл басейн.  

Идва ред и на ски любителите. Добринище също така е и известен курорт за зимни спортове. Той разполага с една ски писта, която обаче е дълга 5 км и предлага добри условия за почитателите на екстремните забавления. По трасето ще откриете участъци, които са подходящи за напреднали и професионалисти, но ако за пръв път се качвате на ски, има подходяща част от пистата и за Вас. До пистата се стига единствено със седалков лифт, а много от хотелите предлагат възможност да за транспорт до него.  

Последно, но не и по-важност, може да се отдадете на приятни разходки из града и в околността. Също така, може да отскочите до Банско или да разгледате забележителността Безименния град, който се намира в непосредствена близост. Не забравяйте да опитате и автентичната българска кухня от Пиринския край, която ще Ви впечатли не само с интересните имена на гозбите, но и с чудесен вкус.