жена с шапка на главата

Тя е една от известните жени в модния свят. Нейният стил и елегантност са пословични и неслучайно често оглавява класациите за най-добре облечените жени. Въпреки че съвсем скоро навърши 81 години, тя изглежда изпълнена с енергия и неизчерпаемо творческо вдъхновение, благодарение на които диктува модните тенденции вече почти четири десетилетия. Досетихте ли се за кого говорим? Да, това  не може да бъде никой друг, освен Каролина Херера!

Очите ѝ са свикнали да разпознават красиви неща

Каролина Херера е родена през далечната 1939 г. в столицата на Венецуела. Още от дете, тя е заобиколена от разкош,  богатство и лукс. Затова, както тя самата споделя в едно интервю, нейните очи са свикнали да разпознават красиви неща. Още преди да постави начало на своя бизнес и смело да навлезе в безпощадния свят на модата, Каролина вече е привлякла вниманието към себе си. Тя неколкократно е обявявана за най-добре облечената жена във Венецуела. Нейната майка и баба също са почитатели на висшата мода, затова още от ранна детска възраст Херера присъства на ревютата на известни моделиери, което ѝ помага бързо да развие своя неподражаем  стил.

Бляскав старт в кариерата

По съвет на Диана Вриланд – редактор на култовото списание “Vogue” и нейна близка приятелка, Каролина Херера решава да започне кариера си на дизайнер. През 1981 г. тя представя своята първа колекция в Метрополитън клуб в Ню Йорк. Отзивите, които получава от критиците са наистина добри. От там започва и възходът, който в крайна сметка води до създаването на една модна империя, позната по целия свят.

Звездни клиенти

Талантът на Хелена бързо ѝ донася слава и редица известни личности започват да я търсят, за да създаде тоалетите им за важни събития. Чест посетител в нейния бутик е Есте Лаудер – основателката на един от най-популярните козметични брандове. Твърди се, че пробивът в кариерата ѝ е сватбената рокля, която изработва за Каролайн Кенеди – дъщеря на президента Джон Кенеди – през 1986 г.

В списъка с известни личности, които Херера е обличала, ще откриете още Рене Зелуегър, Джаки Кенеди и Мишел Обама. Това са все дами, известни с изискания си вкус и безупречната си визия. Никак не е случайно, че те са избрали именно модели на Каролина Херера.

Мисията “Красота”

Самата дизайнерка споделя: “Аз имам отговорност към съвременната жена – да я накарам да се почувства уверена, модерна и повече от всичко останало – красива”. Със сигурност може да кажем, че латино-американската дизайнерка успешно се справя с тази своя мисия.

Въпреки, че в началото на тази година, тя отбеляза своя 81-ви рожден ден, известната моделиерка не спира да работи и твори. Всеки ден тя е в офиса, за да подготвя нови колекции, да организира ревюта, да говори с клиенти. Каролина твърди, че в модния свят нямаш време за почивка, ако искаш да бъдеш на върха и че работата я зарежда. Нейните познати я определят като изключително стриктна и подредена, с чудесен бизнес нюх, но едновременно с това като грижовна майка и баба, която отделя всяка възможна минута, за да бъде близо до голямото си семейство.

Универсални аромати с нестандартни опаковки

Умелата дизайнерка открива още една ниша, която бързо успява да превземе – а именно парфюмите. Първият парфюм Каролина Херера излиза още през 1988 г. По-късно излизат едни от най-популярните мъжки и дамски аромати, които и до днес са бестселъри в световен мащаб. Причината за този успех се дължи на универсалността на ароматите, които успяват да угодят и на най-капризните клиенти. Едновременно с това, всяка опаковка, която Херера създава има емблематичен дизайн, който просто няма как да сбъркате и искате да покажете на всичките си приятелки. Да, тя определено знае как да привлича вниманието и да създава красота!