чиния с плодове и напитки на фона на залив с чадъри

Изборът на подходяща ваканция, като се вземат предвид интересите на всички членове на семейството, не е лесна задача, културна и развлекателна програма, хотел, организиране на полет, система за all inclusive или полупансион – коя и къде е по-добре . Нека ви запознаем с предимствата на Кипър.

Туристите го описват  с различни думи. Някои казват, че са видели рая от първа ръка, други че са посетили приказка. Древният остров е красив по всяко време на годината и винаги ви чака. Почивките в Кипър на база all inclusive са най-добрият избор за добра почивка.

Избираме „all inclusive“

Има много възможности за престой в Кипър. Спестете пари и купите билет до хотел с категория 2 звезди? Да откажете храна в хотела и да потърсите евтини местни ресторанти? Или си спомняте, че ваканция за една година се случва само веднъж и трябва да я прекарате по такъв начин, че напълно да се отпуснете и да се спасите от всичките грижи?

All inclusive системата е проектирана за това. По правило тя включва настаняване в хотели, чието качество се проверява. Те разполагат с цялата необходима детска инфраструктура и осигуряват максимален комфорт и за възрастните. Хотелите имат собствени плажове, до които може да се стигне за няколко минути. В допълнение, гостите могат да използват басейни, спортни игрища, спа процедури без ограничения.

Основното нещо, разбира се, е храненето. Туристите не само няма да трябва да почувстват глад, но ще имат възможността да опитат деликатесите от националната кухня в неограничени количества, а в същото време ще бъдат уверени в качеството на ястията. Почивка на море all inclusive ви освобождава от много притеснения. Прекрасна маса, богат отдих, чисти плажове и нежно море, какво още е необходимо, за да се почувствате добре? Няма нужда да се притеснявате, че ще трябва да платите за всички удоволствия.

Когато избирате пакет с полупансион, цената му включва закуска и вечеря. Обяд, напитки и закуски се предлагат срещу допълнително заплащане. Тази опция е добра за тези, които планират да пътуват извън курорта и да изследват околността през деня. По желание вечерята може да бъде преместена на обяд. В Кипър лятото е достатъчно горещо, така че не всеки е готов да яде следобед, много от хората предпочитат закуска под формата на плодове. Минусът е, ако летите с деца, които трябва да организират хранене по график, ще трябва да търсите места за хранене, а това води до допълнителни разходи.

 

Кога да отидем да почиваме в Кипър

Трудно е да се каже кое време на годината Кипър е най-красив. През зимата туристите идват тук, за да карат ски в планината Троодос. В края на януари на острова цъфтят първите орхидеи, през февруари бадемовите дървета са в разцвет, а земята е покрита с изумрудена трева. Времето от ноември до края на март е идеално за почивка.

Студеният сезон е много мек. Температурата на въздуха рядко пада под 14-15 ° С. през деня. В същото време има малко туристи, а понякога по време на разходки може да получите усещането, че островът принадлежи само на вас. Друг приятен бонус са значителните отстъпки в хотели и кафенета. Най-горещите месеци в Кипър са юли и август. Температурата може да достигне 36-38 С. Но въздухът тук е сух, наситен с миризма на билки, а от Средиземно море постоянно духат освежаващи ветрове. Така топлината се понася лесно дори от възрастните хора. Основният минус в този момент е голям брой почиващи, включително млади хора. Ето защо, за тези, които не обичат шум, е по-добре да изберете други месеци за пътуването.

Оптималното време за почивка: от втората половина на април до юни, септември и началото на ноември. По това време температурата на морето е подходяща за плуване. 19C – през април, и до 23C – през октомври. Жегата все още не е влязла в собствените си права или вече е по-ниска от есенната им прохлада. Няма толкова много туристи, а цените са сравнително ниски.

За празници с деца можете да изберете времето на майските празници, или юни е първият месец на ваканцията. Възрастните хора ще харесат Кипър в „кадифения сезон“ през септември и октомври. Тур операторът Ambotis Holidays напомня, че до края на октомври температурните разлики могат да се усетят, а за вечерните разходки трябва да се запасите с топли дрехи. По това време има дъждове, но не за дълго. Като цяло Кипър е изключително слънчево място: тук има повече от 300 ясни дни годишно.