детски албум

Моят първи фото албум

Първият фото албум в живота на повечето хора е детски фото албум. Имаме носталгичен спомен как майките ни с трепет подреждат и натъкмяват снимки по страниците и от време на време надписват някоя дата или събитие. Цялата тази магия не само, че се е предала през поколенията, ами и днес продължава да се случва в уютните ни домове. Детският фото албум е нещо много лично без което нито едно дете не трябва да мине. Вярно е, че най-напред майките попълват албума, но след няколко години, той е удоволствие да се гледа, както от родителите, така и от децата.

Какво съдържа моят детски фото албум?

Аз лично изпитах някаква тъга и в същото време приятна емоция, когато хванах моят първи детски албум от Photobaby.bg. Майка ми ми беше старателно подредила снимки от всички важни моменти, когато съм била още пеленаче. Беше запазила спомени от първите ми дни вкъщи. Снимките представляваха мама как ме държи на ръце и ръчно изрязани букви окачени на стената, естествено от розова хартия, гласящи „Добре дошла“. Не се виждаше много розовият цвят на буквите поради качеството на снимките от това време, но няма какво да се направи. Примерно, днес с една професионална фотосесия могат да се постигнат прекрасни снимки с ярки и наситени цветове, но тогава нещата не са стояли по този начин.

Още на следващата страница имаше спомен, запечатан на хартия, на който спя сладко увита в 10 одеяла според мен, а според майка само във две. И до ден днешен на повечето детски снимки, децата са увити като пашкули с прекалено много дрехи. Малко са тези фотографии, където бебето не е навлечено с много дрехи. Детската фотография се е променила много от тогава и днес имаме радостта да се радваме на качествени снимки почти без никакво усилие. От друга страна, желанието да ги показваме и да ги пазим не се е променило и подозираме, че никога няма да изчезне.

Една от най-главните снимки във всеки детски албум трябва да е снимка с първите крачки на детето. След първите крачки, трябва да следва и пътят до детската площадка или по друг начин казано, няколко снимки от детските игри. Не забравяйте и снимката от прощъпулника и първия рожден ден. За съжаление, от моя прощъпулник нямаше снимка, но тогава нещо лентата се е била осветила. За тези, които не знаят какво е това, това е обичай, когато пред детето се поставят няколко предмети и то си хваща един и по това се гадае какъв ще стане като порасне.

Изобщо през първите години на децата има много моменти, които могат да бъдат запазени в първия детски албум. Всяко дете, в това число и аз, се радвам изключително много, когато хвана снимка от моето детство. Не че и онези разхвърляните снимки не са хубави, но тези, които са внимателно подредени някак значат повече.

Да пишем ли в детския фото албум?

Моят първи детски фото албум беше надписан с името ми и изредени в списък по-важните събития, като първите крачки, думички, и първото самостоятелно хранене. Естествено, пред всяко събитие имаше и датата старателно отбелязана. Освен така, по детския фото албум могат да бъдат и оставени всякакви записки близо до снимките или на гърба на самите снимки. Така след време няма да има разногласия от кога точно е била някоя снимка или кое кога се е случило. Изобщо детските фото албуми са едно прекрасно изживяване и никой не трябва да ги пропуска.