тревна площ

Ето списък на някои основни инструменти за поддръжка на тревни площи и оборудване, необходими както за засаждане, така и за поддръжка. В заключение, вижте съветите за засаждане на нова морава.

 

Гребло за изравняване

Понякога се наричат и ландшафтен рейк, които се предлагат с дървени или неръждаеми глави и дълги дръжки. Основната им цел е да изравнят почвата преди засаждането и да засяват семена.

Капков разпръсквач

Винаги е по-добре да използвате разпръсквач, когато посевите семена или добавите тор на земята, вместо да използвате ръцете. Разпръсквачът на капки по същество изпълнява функцията на разпространение на семена или тор пропорционално върху парчето земя, където се задържа.

Лейка

Всички ние със сигурност видяхме дъждовен варел и знаем и за неговата употреба. Традиционна, но много ефективна техника за осигуряване на адекватна вода на почвата е използването на дъждовен барел / поливателна кутия. Още по време на насажденията, когато почвата трябва да бъде напоявана, дъждовен варел е инструментът, който ще се нуждаете.

Косачка

Традиционната косачка “push-me” също върши работата, но нивото на човешкото усилие е твърде високо. Влезте в електрическо захранване, тъй като е по-евтино да се поддържа, а нивото на емисиите е ниско, което го прави по-екологично чист. По-скъпата опция е косене на трева, която е необходима за по-големи тревни площи, където бутането на косачката не е наистина осъществимо решение.

Косенето на моравата щеше да стане по-меко и по-малко остър. Когато използвате косачка, винаги прочетете ръководството и се уверете, че предприемате всички необходими предпазни мерки, за да избегнете инциденти.

Струнен тример

Това е много важен инструмент, когато става въпрос за подрязване на трева, която косачката не може да достигне, особено места около огради, стени, пешеходни пътеки, стегнати ъгли и други подобни.

Гребло за листа

Тези гребла се използват за изстъргване на мъртви стъбла, мъх и други отпадъчни материали. Листното гребло трябва да се използва навсякъде по цялата повърхност на тревата – в хоризонтална и вертикална посока.

Метла

С външен вид, подобен на този на метлата на вещица, метлите за трева са ефективна алтернатива на твърдите метли. Това е така, защото те са съставени от жилав брезов дървен материал, който наистина се оказва полезен, когато почиствате листата и отстранявате тревните остатъци след подрязване и/или косене.

Листов вентилатор

Ако искате да изчистите листата след есента, без да разчупите пот, най-добрият вариант е листов вентилатор, дори по-добър от беседка или листова грейка. Винаги се препоръчва първо да се грижи за здравето и комфорта и след това да се отдадете на хоби.

Железна лопата

Това е ръчен инструмент, който се използва за премахване на тревата от градината.

Лопата с форма на полумесец

Тази лопата за кантоване е остър инструмент, използван за правене на чисти ръбове или ясни лехи от тревата.

Метла тип четка

Тази метла с твърд косъм е най-основният инструмент за градинарство. Тя се използва за четкане на горната повърхност в отворите, създадени от аерирането. Водна Пръскачка за пестициди и хербициди

В магазините има два вида пръскачки. Единият е пръскачка в стил раница, а другият с пулверизатор. Всеки от двата вида може да бъде купен, тъй като и двата се използват с една и съща цел, без да се разграничават много един от друг. За малка градина се препоръчва пръскачка с обем от 2 до 3 галона.

Градинска количка

Количка, която пренася всичко – от инструменти за трева, тор, до отпадъци от тревни площи.

Пръскачка за вода

Пръскачките за вода са добавка към основното градинско оборудване. Те са предназначени да спестят човешките усилия и са идеални за по-големи тревни площи, макар че малките собственици на тревни площи, също могат да инсталират няколко от тях.

Организатор на оборудване

Това е най-важният инструмент. Когато става въпрос за толкова много градински инструменти, намирането им на едно място е наистина необходимо. Организаторът на инструменти и/или оборудване прави това за вас.

Източник: Разсадника – razsadnika.com