Когато жител на един мегаполис е изправен пред необходимостта от ремонт, един от първите въпроси, на които трябва да се обърне внимание, е въпросът: „Къде да се поставят мебели и вещите от апартамента по време на ремонт?“

Междувременно през последното десетилетие услугата за индивидуално съхранение се развива в големите градове.

Как изглежда подобна услуга на практика?

Индивидуално съхранение на вещи и мебели.

Десетки фирми предлагат под наем малки лични складове, които са оградена кутия в складски комплекс. При наличие на постоянна охрана, видеонаблюдение и пожарогасителни системи, този вариант е удачен.

Самият собственик организира доставката и поставянето на съхранения имот в кутията (разбира се, наемодателят организира автомобила и товарачите по желание на собственика).

Наемателят има свой ключ за такава кутия. И освен него, никой няма достъп до съдържанието. Включително самите служители на склада. Явява се нещо като личен килер, който  може да бъде посетен по всяко време, посочено в договора (някои оператори предоставят на наемателите денонощен достъп). Удобството на такова съхранение – винаги можете да получите нещо, от което се нуждаете, и да поставите нещо в съхранение.

Отговорно съхранение.

Като цяло, по-евтино от индивидуалното съхранение. Използва се, когато наемателят не се нуждае от достъп до собствеността си през целия период на съхранение.

Приемането на вещи и мебели за съхраняване се извършва според броя на опакованите пакети. В приложението към договора се посочва общото количество и целостта на пакета. След това всичко се отвежда в склада на компанията, където служителите поставят всичко. Това е от полза за компанията чрез по-рационално използване на пространството за съхранение, а наемателят плаща малко по-малко от наемането на лична килерче.

Както в предишния случай, фирмите предоставят услуги за демонтаж и опаковане на мебели и лични вещи, осигуряват товарачи и автомобил. Като цяло собственикът може изобщо да не се появява в склада, а по-скоро да организира ремонта на апартамента.

Има само един минус – наложително е да се сключи договор, който трябва да се спазва.

Като цяло си струва да се отбележи, че такова съхранение на неща и мебели по време на ремонта на апартамент може значително да спести енергия и да спести имущество. Какви десетки хиляди граждани вече са видели!

Обобщение. Няма как да не отчетем, че когато дойде време за ремонт, мебелите ни пречат. Пречат и се налага да бъдат местени, опаковани, а самото местене може да доведе до тяхната повреда. Варианта с преместване на подобни места, докато приключи самия ремонт е чудесно решение, особено за хора в големите градове, които живеят на квартира и нямат отделно място, като мазе, гараж, където да оставят временно личните си вещи, дрехите и мебелите, като цяло.