За да се чувствате комфортно в новият дом, то кухнята трябва да отговаря точно на вашите изисквания. В този ред на мисли, трябва да помислите сериозно за външният вид, функционалността, дизайна, както и разположението на всеки един елемент от Вашата нова кухня. Освен всичко това, кухнята Ви трябва да издържа на всякакви аномалии, в това число, да е устойчива при влага, промяна на температурата по време на готвене, да не оставя следи при ползването на домакински уреди, както и да изглежда винаги еднакво красива, т.е. да не старее.

За всичко това си има решение,  и то е – кухнята да е съставена от издържливи материали, които да са висококачествени и надеждни.

Естествено е, че това не може да се случи при най-евтиния клас мебели, но когато говорим за кухня по индивидуален проект, то тогава можем да говорим за избор на материали, елементи, визия и цвят, по индивидуално усмотрение, т.е. кухнята по индивидуален проект може да бъде направена така, че да отговаря максимално на Вашите изисквания.

Нека Ви посочим един пример. Домакинята е млада дама, висока 160 см. Често, при покупка на готови кухни, горните шкафове са изключително трудни за достигане на по-ниски дами. Причината се крие в това, че кухните, които са предварително изготвени, биват правени по стандарт, за стандартни на височина ползватели. Например, най-удачно е традиционна кухня да е оптимална като размери за дами, високи 175 см. Но не и за 1.60, например. Ако сте по-ниска дама, то това е важен елемент, който трябва да вземете предвид при избора на кухня. Спокойно можете да заложите в кухненският Ви проект, да споделите с проектантите, че желаете кухнята да е съобразена с Вашата височина, както и че желаете всеки рафт да бъде проектиран така, че лесно да се застъпва.

Останалото е работа на проектантите, като избирайки кухня по поръчка, то Вие ще получите предварителен проект, на който да кажете „ДА“, или да опишете допълнителните изисквания, като нови препоръки, мнения и отзиви.

Нещо повече, при избора на кухня по проект можете да поръчате повече от един проект и да се спрете на този, който най-много би Ви допаднал, след като го видите в триизмерен вариант.

Благодарение на съвременните технологии днес, в края на 2019 и началото на 2020 година смело можем да кажем, че можете да видите цялото си жилище обзаведено на компютър, преди да преминете към физическото такова, т.е. на проект може да Ви се визуализира всичко, от „а“ до „я“.

Обобщение. Както по-горе стана ясно, избирайки кухни по поръчка, то Вие получавате адекватно решение, персонализирано точно за Вас, решение, което ще Ви бъде от полза всеки миг, през който ползвате това важно за цялото семейство място, каквото е именно тази стая.