бои за коса

Домашното нанасяне на боя за коса става все по-популярно и не е трудно да разберем защо – услугите от този тип могат да излязат доста скъпо в един фризьорски салон. Затова много жени предпочитат да се боядисат сами или с помощта на някоя приятелка у дома. Разбира се, най-добрите бои за коса може да откриете в Agora BBeauty.

Представяме ви нашите 5 трика за използване на боя за коса у дома, с които боядисването ще премине гладко и безпроблемно.

1. Купете си поне две кутии

Последното нещо, което искате, е боята ви да свърши по средата на боядисването. Ако косата ви е с дължина от рамото надолу, най-вероятно ще се нуждаете от поне две кутии, за да успеете да я боядисате цялата, и това е без да отчитаме дебелината на косъма ви.

А дори боята ви да остане, винаги може да я използвате при следващото си боядисване.

2. Тествайте боята върху вече отрязана коса

Следващият път, когато отидете на фризьор, помолете го да ви даде малко от отрязаната ви коса. Това ще ви бъде особено полезно, ако решите да изпробвате нов цвят боя или нова марка.

Боядисайте отрязаните кичури от вашата коса и вижте как би изглеждала тя върху вас. Така ще се презастраховате срещу нежелан цвят или неочаквани последствия.

3. Започнете от корена

Това е задължително при боядисването на коса – тъй като корените на косъма ви се нуждаят от най-много цвят (и време за реален ефект на боята), е повече от нужно да започнете боядисването от там. След като нанесете боята в корена, я разнесете с помощта на гребен или четка към останалата част на косата.

Работете в между 4 и 6 секции на косата, както правят във фризьорските салоните, за да гарантирате, че боята ще се разнесе максимално равно.

4. Подгответе се отрано

Всеки добър майстор или хирург знае, че инструментите му трябва да са готови преди да започне да работи. Все пак, не би ви се искало да спрете по средата на боядисването, за да забъркате нова партида, нали?

Подгответе всичко, което ще ви е нужно, преди да започнете боядисването, за да не изпаднете в неудобна ситуация, която може да доведе и до проблеми (като например боята да се застои и да изсъхне).

5. Използвайте две огледала

Особено, ако се боядисвате сама. Второто огледало ще ви свърши прекрасна работа, когато боядисвате задната част на главата си. Ако стаята/банята ви позволяват, закрепете второто огледало отстрани, така че да насочи отражението ви отзад към предното огледало. Може да помолите някой да ви асистира. Така ще гарантирате, че задната част на косата ви ще бъде перфектно боядисана.