puheno kilimche

Ремонтирайки един дом винаги се стига до момента в който трябва да се пипне и банята. Макар и неглижирана от повечето хора, банята е важно помещение. Тя трябва да е уютна, приветстваща и да е перфектното място за релаксация. Но как да направим така, че нашата баня да стане по-хубава от тази на съседите и изобщо от на всички останали? Не, че някъде има състезание по бани, но винаги се случва така, че след ремонта ни, харесваме съвсем друг дизайн, но вече е късно. Много често в магазините, където продават мебели за баня има прекалено голям избор и хората, ако не са решили предварително какво точно искат избират емоционално. Така не се обзавежда баня!

Мебелите за баня трябва да са обмислени преди да стигнете до магазина.

От друга страна, ако пазарувате от онлайн магазин за мебели за баня, като на Forma-vita.bg, е хубаво да разгледате всичко преди да направите крайният избор. Защо? Защото сега докато ви изброяваме нашите малки трикове, как да направите вашата баня по-уютна и удобна, ще ви хване яд, че не сте разгледали всички мебели преди и не са ви хрумнали тези идеи.

Вземете си завеса за ваната

Освен, че е удобно и няма да ви пръска вода навсякъде, можете съвсем спокойно да подберете такава завеса, която да намеква каква звезда сте. Избере такава с надпис, цветна, на водни кончета или нещо лудо и незабравимо.

Ако имате малка вана, потърсете стойка за завеса, която да е овална. Така ще имате повече място и ще ви е визуално по-широко. Друго много полезно решение е за голяма вана да сложите две завеси, които се дърпат от двете страни. Това ще придава усещането за театралност.

Обърнете внимание на пода

Стилната и уютна баня се познава не само по мебелите за баня, ами и по това колко е топла. Можете съвсем лесно да превърнете вашата във готино местенце, като опънете на пода някоя мека рогозка. Така ще ви е топло на крачетата и освен това ще изглежда престижно. Ако имате кожа от някое одрано животно и сте почитатели на този тип килимчета, също е добра идея.

Малките аксесоари за баня обикновено правят голямо впечатление

Както и да си обзаведете банята, шарените бутилки козметики ще ви развалят малко дизайна. Искали сте да наблегнете на шкафа с орнаменти или на прекрасната вана и винтидж крачетата, но всъщност, това което дърпа погледа е червената опаковка на шампоана ви. Имаме решение. Подберете еднакви бутилчици с различни надписи и прехвърлете козметиката в тях. Така те ще са част от интериора и ще си имате вашата си козметика без да се налага да я криете по шкафовете.

Закачалките във банята

Като част от аксесоарите, закачалките могат да допринесат много. Ако се разтърсите из онлайн магазините за мебели за баня, ще намерите много интересни модели. Един от моите фаворити е закачалка във вид на дървена стълба. Естествено само имитира дърво, защото дърво в баня не е особено практично решение. Но стъпалата на стълбата са изключително удобни да си метнете хавлиите на тях.

Много добра идея е да си намерите отнякъде стара дървена дъска, която да я използвате за поднос, който да слагате върху ваната. Това е изключително удобно за чаши с вино и книги, дори за някоя друга свещ. Може да се превърне дори в най-любимата ви мебел от цялата баня.

Сложете интересна поставка за тоалетната хартия

Може да се намерят много интересни фигурки, като някое животинче или висока сграда. Закачайки тоалетната хартия на него, не само че ще предизвика смях, ами и ще сте намерили ниша, където не всеки смее да импровизира.